Malzemeler:
- 250 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ(200 ml lik)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Yumurta, sıvıyağ, şeker ve tereyağını iyice karıştıralım
- Un, kabartma tozu, vanilya, üzüm ve cevizi de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, özensiz bir şekilde, düzeltmeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 175 dereceli önceden ısınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
3 yorum:
CANIM YAA.. BU KURABİYELERDEN YEMEYELİ ÇOK ZAMAN OLDU. EN SON ÇOCUKLUĞUMDA YEDİM DESEM, İNAN ABARTMAMIŞ OLURUM. ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR HALAMIZ YAPARDI BU KURABİYELERDEN. SAYENDE ÇOCUKLUĞUMA DÖNDÜM BİR AN. SAĞOLASIN HAYATIM, ELLERİNE SAĞLIK. HAYIRLI CUMALAR...
Selam Belginciğim nefis olmuş kurabiyeler.Bende çok severim :)Hayırlı cumalar dilerim...
NİL
Süper.Çok severim kayakuraBİYEYİ.eLİNE SAĞLIK.
Yorum Gönder