9 Ocak 2009 Cuma

ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE TARİFİ


ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE TARİFİ

malzemeler:

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker

ZEYTİNYAGLİ MANTAR SOTE yapılışı:


  1. İyice ama çok su çektirmeden yıkadığımız ve hatta gerekirse elimizle soyduğumuz mantarları dörde bölelim (ağır çalışacaksanız limonlu suda bekletmek gerekir)
  2. Zeytinyağında mantarların suyunu çektirelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsaklarımızı ilave edelim onları da soteleyelim
  3. Doğradığımız biberleri ve havuçları da ekleyip biraz daha kavuralım, suyunu çeksin iyice
  4. Rendelenmiş domatesleri , tuzu ve şekerini de ekleyip , az sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirelim
  5. Ilık servis yapalım ...
Afiyet olsun


8 Ocak 2009 Perşembe

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

malzemeler:

  • 1 kilo patates
  • Yarim demet maydonoz
  • 3 adet havuc (orta boy)
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve zeytinyağı
  • Yogurt ve sarimsak

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

  1. Öncelikle havuçları soyup ince rendeleyelim ve azıcık yağda soteleyelim
  2. Patatesleri iyice yıkayarak bir tencereye koyup haslayalim.
  3. Haslanmıs patatesleri sıcakken ezerek pure haline getirelim.
  4. Daha sonra icerisine tuzu, kararbiberi, pulbiberi, kimyonu ve zeytinyagini ilave ederek yoguralim.
  5. Baska bir yerde yikayip suyu iyice suzulmus maydonozlari incecik kıyalım.
  6. Patates harcindan elimize ceviz buyuklugunde alarak yuvarlaklar yapalim, bu yuvarlaklari maydonoz harcinda dondürelim her tarafi maydonoz olsun.
  7. Sonra servis tabagina alarak patates topunun ortasını parmak ucumuzla acarak içerisine havuçtan koyalim.
  8. Hepsini boyle tamamladiktan sonra uzerine sarimsakli yogurt ve yağda ısıtılmış pul biber dökerek servis yapalim.

Afiyet olsun

NOT: Benim bu kez tercih ettiğim gibi maydonozları ve havuçları patates hamurunun içine karıştırarak da yapabilirsiniz.

7 Ocak 2009 Çarşamba

RECELLİ KURABİYE TARİFİ

RECELLİ KURABİYE TARİFİ
Sevgili Nurten den nefis kurabiyelerin tarifi işte burada..Biz yemeye doyamadık, nefis bir lezzeti vardı..Tekrar teşekkürler arkadaşım, masa da ondan önemlisi güleryüzün ve misafirperverliğin de harikaydı...

REÇELLİ KURABİYE

malzemeler:

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı(akı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kırmızı herhangi bir reçel

REÇELLİ KURABİYE nasıl yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri krema haline getirelim elimizle
  2. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamurumuzu elde edelim
  3. Rulo yapıp dilimleyelim
  4. Kenarlarını ayırdığımız yumurta akına ve fındığa bulayalım
  5. Ortasını çukurlaştırıp 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim
  6. Çıkınca ortalarına reçel koyalım...
afiyetle yiyelim

Related Posts with Thumbnails