7 Ocak 2009 Çarşamba

RECELLİ KURABİYE TARİFİ

RECELLİ KURABİYE TARİFİ
Sevgili Nurten den nefis kurabiyelerin tarifi işte burada..Biz yemeye doyamadık, nefis bir lezzeti vardı..Tekrar teşekkürler arkadaşım, masa da ondan önemlisi güleryüzün ve misafirperverliğin de harikaydı...

REÇELLİ KURABİYE

malzemeler:

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı(akı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kırmızı herhangi bir reçel

REÇELLİ KURABİYE nasıl yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri krema haline getirelim elimizle
  2. Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamurumuzu elde edelim
  3. Rulo yapıp dilimleyelim
  4. Kenarlarını ayırdığımız yumurta akına ve fındığa bulayalım
  5. Ortasını çukurlaştırıp 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim
  6. Çıkınca ortalarına reçel koyalım...
afiyetle yiyelim

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nurtenin sofrasında yok yok yani. Yiyenlere afiyet olsun

Unknown dedi ki...

Enfes bir kurabiye canım arkadaşının ellerine sağlık kocaman öptüm...

SMİLENA dedi ki...

çok güzeller muhakkak deniycam.
arkadaşının ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler sahane olmuslar, arkadasinin ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

Related Posts with Thumbnails