8 Ocak 2009 Perşembe

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

malzemeler:

  • 1 kilo patates
  • Yarim demet maydonoz
  • 3 adet havuc (orta boy)
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve zeytinyağı
  • Yogurt ve sarimsak

HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ

  1. Öncelikle havuçları soyup ince rendeleyelim ve azıcık yağda soteleyelim
  2. Patatesleri iyice yıkayarak bir tencereye koyup haslayalim.
  3. Haslanmıs patatesleri sıcakken ezerek pure haline getirelim.
  4. Daha sonra icerisine tuzu, kararbiberi, pulbiberi, kimyonu ve zeytinyagini ilave ederek yoguralim.
  5. Baska bir yerde yikayip suyu iyice suzulmus maydonozlari incecik kıyalım.
  6. Patates harcindan elimize ceviz buyuklugunde alarak yuvarlaklar yapalim, bu yuvarlaklari maydonoz harcinda dondürelim her tarafi maydonoz olsun.
  7. Sonra servis tabagina alarak patates topunun ortasını parmak ucumuzla acarak içerisine havuçtan koyalim.
  8. Hepsini boyle tamamladiktan sonra uzerine sarimsakli yogurt ve yağda ısıtılmış pul biber dökerek servis yapalim.

Afiyet olsun

NOT: Benim bu kez tercih ettiğim gibi maydonozları ve havuçları patates hamurunun içine karıştırarak da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails