HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ
malzemeler:
- 1 kilo patates
- Yarim demet maydonoz
- 3 adet havuc (orta boy)
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve zeytinyağı
- Yogurt ve sarimsak
HAVUÇLU PATATES TOPLARI TARİFİ
- Öncelikle havuçları soyup ince rendeleyelim ve azıcık yağda soteleyelim
- Patatesleri iyice yıkayarak bir tencereye koyup haslayalim.
- Haslanmıs patatesleri sıcakken ezerek pure haline getirelim.
- Daha sonra icerisine tuzu, kararbiberi, pulbiberi, kimyonu ve zeytinyagini ilave ederek yoguralim.
- Baska bir yerde yikayip suyu iyice suzulmus maydonozlari incecik kıyalım.
- Patates harcindan elimize ceviz buyuklugunde alarak yuvarlaklar yapalim, bu yuvarlaklari maydonoz harcinda dondürelim her tarafi maydonoz olsun.
- Sonra servis tabagina alarak patates topunun ortasını parmak ucumuzla acarak içerisine havuçtan koyalim.
- Hepsini boyle tamamladiktan sonra uzerine sarimsakli yogurt ve yağda ısıtılmış pul biber dökerek servis yapalim.
Afiyet olsun
NOT: Benim bu kez tercih ettiğim gibi maydonozları ve havuçları patates hamurunun içine karıştırarak da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder