Daha önce bir restaurantta yedikten sonra , tümüyle kendi damak tadıma göre malzemelerini belirlediğim ve doğaçlama yaptığım bir tarif ..Biz çok beğendik, umarım sizler de dener ve olumlu ya da olumsuz bir minik yorum bırakırsınız... :)
14 Ocak 2013 Pazartesi
12 Ocak 2013 Cumartesi
SOĞANLI BÖREK TARİFİ
SOĞANLI BÖREK TARİFİ
malzemeler:
- 5 adet yufka
iç malzemesi:
- 6-7 adet soğan
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağ(1 kaşık yüzüne)
- karabiber, tuz
sos için:
- 2 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- tuz
SOĞANLI BÖREK YAPILIŞI:
- Soğanları piyazlık doğrayalım.
- Yağları tenceremize alalım ve soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
- İri dövülmüş cevizi, karabiber ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
- Sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede çırpıcı ile iyice karıştıralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayalım.
- Hazırladığınız sostan sürelim.
- İkinci yufkayı buruşturarak tepsinin dışına taşmayacak şekilde yayalım ve tekrar sos sürelim.
- Üçüncü yufkanın yarısını buruşturarak serelim, sos sürelim; cevizli soğan karışımının hepsini eşit şekilde yayalım.
- Kalan iki buçuk yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye düzgünce yerleştirelim.
- Birinci yufkanın tepsi dışına sarkan kısımlarını üst iç kısmına doğru katlayalım.
- Kalan 1 kaşık tereyağını üzerine sürelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
afiyet olsun...
11 Ocak 2013 Cuma
EVDE YOGURT MAYALAMA TARIFI (PUF NOKTALARIYLA)
Öyle bir zamana geldik ki, neredeyse hemen tüm gıdalar sahte, katkı maddeli, insan sağlığına zararlı.! Üreticiler sadece menfaatleri için, gıdaların raf ömrünü uzun tutabilmek uğruna insan sağlığını maalesef fazlasıyla riske atıyorlar. Bunun için artık her birey kendi önlemlerini almak zorunda. Ben de ailemin sağlığı ve düzgün beslenmesi için mümkün olduğunca yoğurdu evde yapıyorum, ekmeği evde yapıyorum. Hazır gıdaları olabildiğince az tükettirmek için savaş veriyorum . Yoğurdu önceleri çok önemsemezdim. Ama şimdi aylarca bozulmayan, ekşimeyen, küflenmeyen yoğurtlara şahit olunca iş başa düştü. Tabir doğruysa 2 yıldır her hafta 3 kilo yoğurt yapa yapa sanırım biraz ustalaştım ve kendimce püf noktaları geliştirdim. Yazıda tümünü sizlerle paylaştım. Denemek isteyenlere kolay gelsin, bir sorununuz veya aklınıza takılan bir yer varsa her zaman bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz..
Kaydol:
Yorumlar (Atom)