8 Şubat 2013 Cuma

LEBENI CORBASI TARIFI

LEBENİYE ÇORBASI


Bugün sefertasımda çok  güzel bir çorba var...Yöresel yemeklerimizden "lebeni çorbası" ..Bazı yerlerde "lebeniye" diye de geçiyor.. Gaziantep, Kilis, Adana , Osmaniye bölgelerinin tümünde bu çorba yapılıyor ve çok sevilerek tüketiliyor. Yoğurtlu çorbaların hemen hepsi birbirinden aslında küçük farklarla ayrılıyor..Lebeni çorbasında da yarmanın lezzetini alıyorsunuz ...İster soğuk, ister sıcak tüketebiliyorsunuz. Sağlıklı bir yemek olduğunu düşünüyorum.
Sizlerin de ,eğer şimdiye kadar denemediyseniz hiç olmazsa bir kez yapıp sofranıza getirmenizi, sevdiklerinize tattırmanızı tavsiye ederim...
Şimdi buyurun tarifimize geçelim.

7 Şubat 2013 Perşembe

ANNEANNE KURABIYESI TARIFI

ANNEANNE KURABİYESİ
Ben anneannemden böyle bir kurabiye hiç yemedim doğrusunu söylemek gerekirse... Ama annemden yedim, hem de çok severek yedim. Eskiden bu kadar tarif  mi vardı; mutfaklar bu kadar çeşitli miydi, elbette hayır..Saray ya da konak mutfağı değilse garibim hanımlar yapsa yapsa bu kurabiyeleri yapardı her halde...

ANNEANNE KURABİYESİ

ANNEANNE KURABİYESİ

Ben bu kurabiyeleri arkadaşım Sümran da yemiştim bir kaç yıl evvel... O zamandan sonra kaç kere yaptım ama sizlerle paylaşmayı ihmal etmişim. Sitede olmadığını görünce ekleyeyim istedim.
Çok kolay, çok lezzetli, yine yiyen herkesin çok beğendiği kurabiyelerden biri daha...
Hadi buyurun ....


ANNEANNE KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak tereyağı
  • 1 paket pudra şekeri (150 gr)
  • 4 yumurta(Birinin akını ayırıyoruz)
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 portakalın veya limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 kg civarında un (çok hafif ele yapışmalı; çok yapışmadığında un eklemeyi kesin)

Üzeri için :
  • toz şeker

ANNEANNE KURABİYESİ nin yapılışı:

  1. Oda sıcaklığındaki margarinle pudra şekerini birbirine iyice yedirelim.
  2. Yumurtaları ekleyip onu da karıştıralım
  3. Unu en son ve yavaş yavaş olmak üzere tüm malzemeyi ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım
  4. Benden size tavsiye : her hamur yoğurduğunuzda hamur kıvama geldiğinde  kabınızdan sert bir tezgaha alıp , biraz da tezgah üzerinde vura vura yoğurun. bu hamurunuzun iyice özleşmesini sağlar.
  5. Üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
  6. Ceviz kadar parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  7. Önce yumurta akına sonra şekere batırıp 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

6 Şubat 2013 Çarşamba

TABULE(TABBOULEH)- BULGURLU SALATA TARIFI

TABULE(TABBOULEH)- BULGURLU SALATA
Bugün sizlerle Ortadoğu mutfağından, Lübnan'dan çok beğeneceğinizden kesinlikle emin olduğum, son derece pratik ve lezzetli bir tarif olan tabuleyi paylaşmak istiyorum.
İster et yemeğinizin yanında meze olarak ikram edin, ister çay sofranızı süslesin...Bizim kısırımıza benzeyen ama nüans farkı bence fevkalade olan bir garnitür..
Related Posts with Thumbnails