1 Aralık 2007 Cumartesi

KURU KAYISI REÇELİ

Bu reçel için size kesin ölçüler veremeyeceğim .Yaklaşık olarak anlatmaya çalışacağım.

Bildiğimiz marketlerde satılan yuvarlak 1 paket kayısı kullandım.Kayısıları ikiye böldüm yıkadım, bir kaç saat suda beklettim.Sonra az suda dağılmayacak şekilde haşladım biraz.Diğer tarafta 1 kg dan bir bardak eksik şekeri bir parmak fazla suda kıvamı koyulaşana kadar kaynattım ve suyuyla birlikte kayısıları ekledim. Tabağa koyduğum bir tatlı kaşığı reçel yuvarlanarak akınca 1/2 limon ve 2 adet limon tuzunu attım ve altını kapattım.Sıcakken kavanoza koydum.Ağız kısmını jelatinleyip ters çevirdim, konserve olup, bozulup küflenmesin diye...
***Eğer kıvamı yakalayamazsanız biraz da güneşte bekleterek pişirin.Ağzına bir tülbent kapatıp, su dolu bir kapta(karıncalar gelmesin diye) bir iki gün koyu güneşte bekletin.Çok lezzetli olur.
Afiyet olsun

ZEYTINYAGLI BAMYA TARIFI

ZEYTINYAGLI BAMYA TARIFI
ZEYTINYAGLI BAMYA TARIFI


 Her yiğidin yoğurt yemesi ayrıdır ya..Bu da öyle...Ne kadar farklı yöntem ve şekilde pişiriliyormuş bu mübarek sebze şaşırdım kaldım...Ben yıllardır hep aynı usulü tutturmuş gidiyorum ya zannediyorum ki herkes de öyle yapıyor; meğerse durum farklıymış...Hadi yoğurdu bir kez de benim gibi yiyin bakalım:))

HURMALI KURABİYE TARİFİ

HURMALI KURABİYE TARİFİ

HURMALI KURABİYE TARİFİ

malzemeler:

hamuru:


  • 250 gr erimiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İçi:

  • 15-20 adet hurma(çekirdeklerini çıkarıp doğrayıp, az suda çok hafif haşlayalım)
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

HURMALI KURABİYE YAPILIŞI



  1. Kabartma tozu ve unu en son ekleyecek şekilde öncelikle diğer malzemeleri karıştıralım ve unu gerektikçe yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Ceviz kadar parçalar alıp fındık ve tarçınla karıştırılmış hurmalı harcımızı içine koyup kapatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize ters çevirelim.
  3. 180 derecede önceden ısınmış fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim ve fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyelim.(Ben nesquick de eledim, sebebi ise beyaz renkli bir şeylerin resmini çekmeyi hala beceremeyişim)

afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails