1 Aralık 2007 Cumartesi

HURMALI KURABİYE TARİFİ

HURMALI KURABİYE TARİFİ

HURMALI KURABİYE TARİFİ

malzemeler:

hamuru:


  • 250 gr erimiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
İçi:

  • 15-20 adet hurma(çekirdeklerini çıkarıp doğrayıp, az suda çok hafif haşlayalım)
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

HURMALI KURABİYE YAPILIŞI



  1. Kabartma tozu ve unu en son ekleyecek şekilde öncelikle diğer malzemeleri karıştıralım ve unu gerektikçe yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Ceviz kadar parçalar alıp fındık ve tarçınla karıştırılmış hurmalı harcımızı içine koyup kapatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize ters çevirelim.
  3. 180 derecede önceden ısınmış fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim ve fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyelim.(Ben nesquick de eledim, sebebi ise beyaz renkli bir şeylerin resmini çekmeyi hala beceremeyişim)

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails