30 Aralık 2007 Pazar

ŞEFTALİ SOSLU SAHLEP MUHALLEBİ



Birkaç gün önce alışveriş için Migros'a gitmiştim, dolaşırken konservelerin arasında şeftali kompostosunu gördüm. Bir anda -şu beyin muhteşem bir şey ya, hayranım!- gözümün önünde bir resim canlandı ve Serap'cığımın tarifi aklıma geldi.! Hemen koy sepete ertesi güne de misafirim var , oley hafif bir tatlı gerekiyordu, şahane olur dedim veee yaptım ...Resimde gördüğünüz gibi çoook lezzetli salep tadında bir tatlı çıktı ortaya...Ben azıcık değiştirdim, benim yaptığım şekliyle aşağıda anlattım...Orjinal tarif için ve diğer tüm güzel tarifler için Serap'a (serapsingin.blogspot.com) gitmelisiniz...Pişman olmazsınız ,benden söylemesi:))) Teşekkürler arkadaşım....


5 Su bardağı süt

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı un

1Paket vanilya

1çay kaşığı tarçın

1 kutu krema


Sosu için:

Bir kavanoz şeftali kompostosu

2 yemek kaşığı şeker

1 dolu yemek kaşığı nişasta


*Unu,şekeri ve sütü devamlı karıştırarak pişiriyoruz

*Kaynayınca vanilya,krema ve tarçın da ilave edip ocaktan alıyoruz ve mixerle çırpıp bir kalıba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.

*Diğer tarafta sosunu hazırlamak için önce şeftalileri rendeleyerek ya da başka şekilde püre haline getiriyoruz.(Ben kompostonun suyunu da kullandım.)

*Ve buna pudra şekeriyle nişastayı ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ve tavuk göğsünün üzerine döküyoruz.

*Soğuması için bekletip buzdolabına kaldırıyoruz..

25 Aralık 2007 Salı

SEBZELİ TAVUKLU BÖREK


Nefis bir börektir, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, hem kolay, hem lezzetli....
İç malzemesi:
3 adet pırasa
2 adet havuç
2-3 adet kırmızı biber
2 adet kabak
1/2 paket mantar
2 adet rende patates
2 parça haşlanmış tavuk göğsü(gerekli değil)
tuzot
Harcı:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ(ben 1/2 kutu krema da ekledim)
3 adet yufka

İç malzemesi için gerekli tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp sıvıyağda harlı ateşte sırayla soteliyoruz.Tuzot ekliyoruz.
Yufkaları + şeklinde 4'e bölüyoruz.Harcı her yerine sürüyoruz.Geniş kenara harcı koyup kıvırıyoruz ve gül şekli verip, tepsimize diziyoruz.Hepsi bitince artan harcımızı ortalarına koyup 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun

ÜÇ RENKLİ BÖREK


3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma (veya haşlanıp didilmiş tavuk eti)
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
1 yumurta sarısı

İlk yufkayı masaya serip yağlayın. Havucu yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak ikinci yufkanın üzerine yayın. üçüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine dizin. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın , rulo şeklinde sarıp ikiye bölün. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails