6 Ocak 2008 Pazar

TEK KİŞİLİK KÖSTEBEK PASTA

http://sefertasim.blogspot.com

TEK KİŞİLİK KÖSTEBEK PASTA

http://sefertasim.blogspot.com
Blogmanşette rastladığım (yesilkivi.blogspot.com ) çok hoşuma giden bu tarifi sizinle de paylaşmak istiyorum...Biz çok beğendik...Siz de denerseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum.

"Porsiyonluk, sevimli pastacıklar yapmak isterseniz bu tarif çok güzel. Misafirleriniz ve özellikle de minikleriniz için çok ideal bir ikram..." demiş sevgili blog sahibi ...Teşekkür ediyorum bu güzel pastayı benimle tanıştırdığı için, şimdi geçelim tarife...


Hamuru İçin:

  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • hindistancevizi (istediğiniz kadar)
  • 1 tane muz (isterseniz başka meyveler)

http://sefertasim.blogspot.com


yapılışı:

  1. *Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpalım.
  2. *Su ekleyip hafif karıştıralım. Portakal kabuğu rendeleyelim.
  3. *Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştıralım. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edelim.
  4. *Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştıralım.
  5. *Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın. (Benim tepsim küçük geldi biraz ,fazla kabarmasa daha iyi olur)
  6. *170 dereceli fırında pişirelim.
  7. *Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirelim.
  8. *Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyelim.
  9. *Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkaralım. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltalım.
  10. *Bir yuvarlak kek parçasını alalım. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atalım.
  11. *Elimizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayalım.
  12. *Kalan kekler için aynı işlemi uygulayalım.
  13. *Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerimizi bir gece dolapta dinlendirelim.


Afiyet olsun...




4 Ocak 2008 Cuma

SOSİSLİ KRUVASAN

Kızımın öğretmeni için yaptığım kruvasanlar...Kapanın elinde kaldı resmen...Fatoşcuğum bir de senin için...İyi bir kahvaltı alternatifi olmasının yanısıra çocukların da bayıldığı bir tat....Hem de yapımı çook pratik...


3 adet patates

1 adet soğan

3-4 adet sosis

1 yemek kaşığı biber salçası

10 yaprak milföy hamuru

2 kaşık yağ

1 yumurta sarısı

tuz, pul biber


*Patatesleri haşlayalım ve ezelim(ya da rendeleyelim)

*Soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyelim.

*Doğranmış sosislerimizi ekleyip biraz çevirelim ve salçamızı ilave edelim.

*Patatesleri de ekleyip biraz daha karıştırıp kapatıp soğutalım.

*Kesinlikle yumuşak milhöylerimizin ortasına bir kaşık içi koyup köşeden rulo saralım ve

ay çöreği gibi kıvıralım.

*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim..

*Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden ısısnmış fırında pişirelim.


afiyet olsun.




Related Posts with Thumbnails