5 Ocak 2008 Cumartesi

SALÇALI BİFTEK TARİFİ

SALÇALI BİFTEK TARİFİ



SALÇALI BİFTEK TARİFİ

malzemeler:
  • 6-7 parça biftek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber,kekik, biberiye
  • 250-300 ml sıcak su

SALÇALI BİFTEK nasıl yapılır?

  1. Tavamızı ocağa koyup iyice ısıtalım
  2. Tereyağını ekleyip eriyince biftekleri ekleyelim
  3. Her bir yüzünü 2'şer dakika mühürleyelim(mühürlenenleri üstüste tencere kenarında bekletelim)
  4. Tekrar tencereye yayıp, ocağın altını kısıp, kapak kapatıp etler sularını salıp sonra da çekene kadar kısık ateşte pişirelim
  5. Bir kaseye salçaları, tuz hariç baharatları koyup karıştıralım ve etlere ekleyelim
  6. Biraz da zeytinyağ gezdirip etler iyice yumuşayana kadar pişirelim
  7. Altını kapatmadan 5 dakika önce tuzunu da ekleyip biraz daha pişirip sıcak servis yapalım
Afiyet olsun

5 yorum:

Fulya dedi ki...

ya sen hep mideme ve gözüme hitap eden yemekler yapıyorsun.harkulade görünüyor.Tebrik ederim .Mutlaka çok lezzetlidir de.Hemen deneyeceğim.Ne zamandır salçalı biftek yapmak istiyordum bu beni çok iştahlandırdı.Eline sağlık.Ama benim ki bu kadar güzel olmaz herhalde.

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Belginim...Nefis bir yemek olmuş hayatım.Afiyet olsun sizlere.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ohh mis mis,bunun yanına ayran da isterim ama ben :)
Canım ellerine sağlık,hayırlı günlerr

Lezzet Gemisi dedi ki...

Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sağlıklı, mutlu ve bereketli bir hafta dilerim. Sevgiler.

Yaren dedi ki...

D A V E T I Y E

Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails