Malzemeler:
- 250 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ(200 ml lik)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Yumurta, sıvıyağ, şeker ve tereyağını iyice karıştıralım
- Un, kabartma tozu, vanilya, üzüm ve cevizi de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, özensiz bir şekilde, düzeltmeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 175 dereceli önceden ısınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun...