7 Kasım 2008 Cuma

BİBERLİ TAVUK KALÇA



Malzeme listesi vermiyorum, keyfe keder kullanabilirsiniz..

istediğiniz miktarda tavuk kalça
kırmızı biber
yeşil biber
soğan, köri, tuz
pul biber





*Tavuk kalçalarının üzerine halka doğranmış domatesleri,kırmızı ve yeşil biberleri, soğanları koyalım
*Köri, tuz, pul biber ekleyelim ve kendi suyunda önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.


Afiyet olsun

5 Kasım 2008 Çarşamba

SODALI PEYNİRLİ BÖREK



Tek kelimeyle nefis bir börek..Başka söze gerek yok..Fırında pişerken nasıl kabardığını anlatamam size..Ama diyebilirim ki börekde eğer peyniriniz lezzetliyse zaten başarmışsınız demektir..Börek dmek biraz iç malzeme demek yaniii.!!
Gerek misafirlere gerek ev halkına leziz bir ikramda bulunup sonra da iltifatları toplamak istiyorsanız, sevdiklerinize bu güzel böreği hazırlayabilirsiniz..

tarifi mi?
İşte burada:

1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 şişe soda (200 ml.lik)
200 gr civarında beyaz peynir
8-10 dal maydanoz

*Beyaz peyniri rendeleyelim ve kıyılmış maydanozla karıştıralım ilk iş olarak
* Yumurtaları çırpalım ve soda ile yağı ekleyelim.
* 3 adet yufkayı yağlamadığımız tepsiye buruş buruş olacak şekilde serelim
* Peynirli harcımızı yufkaların üzerine dağıtalım.
* Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde üstüste dizelim.
* Böreği kare kare dilimleyelim.
* Sodalı sıvı karışımı böreğin üzerine dökelim ve bir iki saat bu şekilde bekletelim.
* 200 C de üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun....

3 Kasım 2008 Pazartesi

LOKUMLU KEK TARİFİ

LOKUMLU KEK TARİFİLOKUMLU KEK TARİFİLOKUMLU KEK TARİFİ
LOKUMLU KEK TARİFİGeçenlerde canım Fatoş'um yapmıştı lokumlu keki...Tadı eminim harikaydı ; ben onu bilemiyorum tabii ama görüntüsüne hayran kalmıştım.. İlk fırsatta deneyim istiyordum ... Ama sonra aklımdan çıktı koşuşturma içinde..Derken geçenlerde bir gün karşıya geçmemiz gerekti .Dönüşte benim çok sevdiğimi bilen eşim bizi Vefa Bozacısına götürdü...Tabii biliyorsunuz boza demek sarı leblebi demek; olmazsa olmaz!! Ben de hemen karşısındaki kuruyemişçiden taze kavrulmuş sıcacık leblebiyi alırken tezgahın üzerinde minik renkli lokumları görünce hemen saldırdım adeta..Kızım da yanımdaydı, "aaa anne , ne yapacaksın lokumu?" diye sordu."Kek yapacağım" deyince o ana kadar bizimle gayet sıradan müşteriler olarak ilgilenen, hatta oldukça bezgin görünen kuruyemişçi , şaşırarak " ilk defa duyuyorum , bundan kek olur mu hiç ?" demez mi..! Güldüm içimden , sen çok yaşa Fatoş emi, dedim..:))

Çok beklemedi bir paket lokumdan iki kalıp kek yapıldı ve tüketildi kısa süre içinde..:)

Ölçüler farklı Fatoş tan ama fikir annesi olarak ona bu güzel kek için çooook teşekkür ediyorum..:))
Gelelim nasıl yaptığıma:

LOKUMLU KEK TARİFİ


  • 3 adet yumurta(mutlaka oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 su bardağı şeker(bardak 200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı becel
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzerine 2-3 kaşık hindistan cevizi
  • minik renkli lokumlar

LOKUMLU KEK nasıl yapılır?


  1. Yumurta ve şekeri mixerle iyice çırpalım
  2. Yağ ve sütleri ekleyelim ama mixerle değil kaşıkla yumurtayı söndürmeden karıştıralım
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya üçlüsünü ekleyelim
  4. Yağlanmış kalıbımıza dökelim, resimdeki gibi üzerine ince bir kat hindistan cevizi serpelim
  5. Lokumlarımızı da serpiştirelim, bir kısmını batıralım(dışarıda kalanlar kuruyor,isterseniz tümünü batırın daha iyi olur,ben görsel olrak hoşuma gittiği için bir kısmını dışarıda bıraktım)
  6. 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirelim ..


*(Kürdan testi yapalım pişip pişmediğini kontrol için)


Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails