26 Kasım 2008 Çarşamba

SADE SİMİT VE KASARLİ-SUCUKLU SİMİT




İşte tarif de geldiii..Beklettim kusura bakmayın..Ufak tefek boğuşmalarımız bitmiyor bu ara, Allah bu günümüzü aratmasın. Koşturmanın bittiği gün hayat da bitecek öyle değil mi? Dün gece resimleri ekledim, bu gece de tarifimi yazdım..Bu tarifi sevgili Funda 'dan alıp çok çok önce yapmıştım ama ancak yayınlamaya fırsat buldum...! Ufak tefek değişikliklerle ortaya çıkan lezzet dayanılmaz , benden söylemesi..Yapın deepfreeze atın; pazar kahvaltılarında ,komşularla beş çaylarında tadına doyamadan yeyin...Bir yakınınızı ziyarete giderken şipşak yapıp götürün...Daha ne yapayım hanımlar, beyler? Gerçi pek beylerin uğradığını (ya da simit yaptığını!!)ve yorum yazdığını görmedim ama neyse.!! Sevgili arkadaşıma da çok teşekkürler , bizlerle paylaştığı için bu güzel tarifi...


Hamuru için:
1 su bardagi ılık süt,
1 su bardagi ılık su,
1 su bardagi sıvıyağ,
1 yemek kaşığı şeker,
1 paket yuva yaşmaya,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 kaşık pekmez
Alabildiği kadar un
Susam

İçi için:
küp kesilmiş sucuk, küp doğranmış kaşar peyniri

* Ilık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp biraz kabarmasını bekleyelim
* Yumurta,sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım..Hamur elinizi bıraktığı anda tamamdır.
* Kapağını kapatıp 1 saat bekletelim mayalanması için.
* Pekmezi çok az su ile açalım bir kenarda bekletelim, susamlarımızı da genişçe bir tabağa koyalım hazır beklesin.
* Sucuklu simitler için, mayalanan hamurdan irice parçalar koparıp ,içine istenilen harçtan koyup uzun ve oval olacak şekilde kapatalım ve önce pekmeze sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
* Normal simit için de mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle ince uzun rulolar yapalım ve ikiye katlayalım..
*Bu ikili şeridi uçlarından ters taraflara doğru hafifçe kıvıralım ve birleştirelim; aynı şekilde önce pekmez ,sonra susama batıralım .
*Biraz da tepsi de mayalandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Denemeyen pişman olur, benden söylemesi...

Afiyet olsun..

23 Kasım 2008 Pazar

SİMİTTEN PİZZA

http://sefertasim.blogspot.com

SİMİTTEN PİZZA

http://sefertasim.blogspot.com


Sevgili Yeşim  yapmıştı ..Hem pratik hem de nasıl lezzetliydi anlatamam..Simitleri biraz fazla alın ve bu tarifi deneyin derim ben..Hele de evde çocuklar varsa denemek için kesinlikle
daha da acele edin..:)) Arkadaşımın bir kez daha ellerine sağlık, tüm güzel sözleri hakediyor...
Gelelim tarifimize:

Malzemeler:

  • 4-5 adet simit
  • Yeşil biber
  • 200 gr civarında beyaz peynir+ kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet domates
yapılışı:


  1. *Simitleri tepsiye doğrayalım
  2. *Üzerine yeşil biberleri de doğrayalım
  3. *Beyaz peyniri ezip nane,yumurta,süt ile karıştıralım,domatesleri de ekleyip simitlerin üzerine gezdirelim ve 180 derece fırına verip hafifçe kızarana kadar pişirelim..


Afiyet olsun




20 Kasım 2008 Perşembe

PATATESLİ KÜLAH BÖREK


PATATESLİ KÜLAH

PATATESLİ KÜLAH BÖREK
malzemeler

  • İstediğiniz sayıda milföy
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Haşlanmış 3-4 orta boy patates
  • Tereyağı veya zeytinyağı
  • tuz karabiber


Üzerine :

  • yumurta sarısı
PATATESLİ KÜLAH BÖREK in yapılışı


  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif soteleyelim
  2. haşlanıp ezilmiş patateslerimizi ekleyip onu da biraz kavuralım
  3. Tuz karabiber ekleyelim, içimiz hazır
  4. Milföylerin bir karesini beş şeride keselim.
  5. Bunları çelik hunimize (eğer yok ise kalın dergi yapraklarını huni yapıp yağlayarak kullanabilirsiniz)alttan başlayarak döndererek saralım.Ama önce hafifçe yağlamayı unutmayın çıkarması kolay olsun
  6. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim
  7. fırından çıkınca biraz ılınınca kalıbı içinden döndererek kırmadan çıkaralım
  8. Ilınmış içimizi dolduralım
  9. Bekletmeden servis yapmanızı öneririm:))

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails