6 Aralık 2008 Cumartesi

KAR LOKUMU








KAR LOKUMU

Nefis bir tatlı paylaşıyorum sizlerle...Çok hafif , sütlü bir tatlı..Yapımı da çok pratik, denemek isteyenler hiç tereddüt etmesin bence...Ama sonra yorumlarınızı bekliyorum ona göre:))


malzemeler:


  • 1 kg süt
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı tepeleme(abartmayın ama) un
  • 2 adet muz(ben de yoktu kullanmadım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sakız reçeli(Ege'ye özgü, harika oluyor)
  • 1/2 paket margarin



yapılışı:



  1. yağ ile unu hafifçe kavuralım (şöyle un çürümüş gibi olsun sadece)
  2. sütünü hızlıca karıştırarak ,ağır ağır ekleyelim.
  3. Kaynayınca altını kısalım ve vanilya, sakız reçeli ilave edelim.
  4. 10 dakika mixerle çırpalım.
  5. Fincanları suda çalkalayıp içine dolduralım
  6. Üzerlerine muz dilimleri batıralım
  7. Buzdolabında 2-3 saat bekletelim
  8. Fincanlarıın üzerine su koyup sonra hemen suyu dökelim.
  9. Islattığımız bıçakla kenarlarını hafif çevirip ters çevirerek muhallebiyi çıkaralım
  10. Birer porsiyonluk tekerlek dilimleyelim
  11. Bolca hindistan cevizi koyduğumuz tabakta her tarafını bulayalım...
  12. Süsleyerek servis yapalım..



Afiyet olsun...






4 Aralık 2008 Perşembe

FINDIKLI ÇİKOLATA SOSLU KEK





Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık kırığı(üzerine de biraz ayırın)
Sosu:
(Dilerseniz Dr Qetker hazır çikolata sos)
ya da
1 su bardağı süt,
1/2 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
Varsa erimiş çikolata
Sadece çırpılacak
hindistan cevizi(üzeri için )
Yapılışı:
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice koyulaşana kadar(mixerin ucundan damlamayacak) çırpalım..
*Ardından önce tüm sıvı malzemeleri, sonra kuru malzemeleri kaşıkla yumurtaların sönmesine izin vermeden karıştıralım.
*Üzerine fındıkları serpip önceden beş dakika ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kürdan batırılınca temiz çıkana kadar pişirelim.
*Fırından çıkınca hemen hazırladığımız sosu dökelim.. Biraz soğuyunca hindistan cevizi serpelim..
******Bu keki düz bir tepsiye döküp dilimleri kare kare keserseniz daha şık durur..:))
Afiyet olsun

1 Aralık 2008 Pazartesi

TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ

TAVUK ŞNİTZEL TARİFİ
TAVUK ŞNİTZEL TARİFİ

TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ

Sosu:

  • 5-6 dilim ince kesilmiş tavuk bonfile
  • 1 çay bardağı kadar süt,
  • 1 tatlı kaşığı tuzot(kullanmayabilirsiniz)
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • karabiber
  • az tuz
  • kekik ve köri

kızartmak için:

  • galeta
  • un
  • 2 yumurta

TAVUK ŞİNİTZEL yapılışı:

  1. Bonfileleri hazırladığımız sosun içinde bekletelim.(4-5 saat buzbolabında beklerse çok güzel oluyor) 
  2. tavuk etlerini sostan çıkarıp her tarafını önce ayrı ayrı tabaklara koyduğumuz una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son bolca galetaya bulayalım.
  3. teflona sıvı yağı hafifçe gezdirelim ve iki tarafını da güzelce kızartalım..
  4. Yanında sade pilavla servis yapalım

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails