Balık sevmiyorum ama bunu kesinlikle tavsiye ederim..Ben kokuya tahammül edemiyorum en çok...elimden kokusu günlerce çıkmıyor gibi paranoyaklık yapıyorum...Ama bu pişirme yöntemi inanın hem sağlıklı, hem de lezzetli..Şimdi de tam zamanı..Denemek isteyenler hiç tereddüt etmesinler bence...
Hem yapımı da çok pratik..biliyorsunuz sizlere olabilecek en kolay ve pratik tarifleri vermeye özen gösteriyorum.Bu da yarım saatte hazır olan bir yemek işte.
DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet levrek(kişi sayısına göre)
- 1 adet limon
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da margarin)
- 2-3 adet defne yaprağı
- tuz, karabiber
DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ yapılışı:
- Balıklarımızı iyice yıkayalım(benim gibi eldiven kullanabilirsiniz)
- Olabilecek en yayvan ve geniş tenceremize önce yağı eritelim
- Üzerine hafif içini tuzladığımız ve defne yaprağı koyduğumuz balıklarımızı dizelim
- Kabukları soyulup halka doğranmış limonlarımızı, domateslerimizi üzerine dizelim
- Tekrar tuz karabiber serpelim .
- Kapağını kapatıp 20-25 dakika civarında pişirelim
- Bol roka salatası ile servis yapalım
Afiyet olsun