4 Şubat 2009 Çarşamba

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ
DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ TARİFİ
Balık sevmiyorum ama bunu kesinlikle tavsiye ederim..Ben kokuya tahammül edemiyorum en çok...elimden kokusu günlerce çıkmıyor gibi paranoyaklık yapıyorum...Ama bu pişirme yöntemi inanın hem sağlıklı, hem de lezzetli..Şimdi de tam zamanı..Denemek isteyenler hiç tereddüt etmesinler bence...
Hem yapımı da çok pratik..biliyorsunuz sizlere olabilecek en kolay ve pratik tarifleri vermeye özen gösteriyorum.Bu da yarım saatte hazır olan bir yemek işte.

DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMASI TARİFİ

Malzemeler:


  • 4 adet levrek(kişi sayısına göre)
  • 1 adet limon
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(ya da margarin)
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • tuz, karabiber

DOMATESLİ LEVREK BUGULAMASİ yapılışı:


  1. Balıklarımızı iyice yıkayalım(benim gibi eldiven kullanabilirsiniz)
  2. Olabilecek en yayvan ve geniş tenceremize önce yağı eritelim
  3. Üzerine hafif içini tuzladığımız ve defne yaprağı koyduğumuz balıklarımızı dizelim
  4. Kabukları soyulup halka doğranmış limonlarımızı, domateslerimizi üzerine dizelim
  5. Tekrar tuz karabiber serpelim .
  6. Kapağını kapatıp 20-25 dakika civarında pişirelim
  7. Bol roka salatası ile servis yapalım
Afiyet olsun

2 Şubat 2009 Pazartesi

BAL KABAKLI RULO PASTA TARİFİ

BAL KABAKLI RULO PASTA TARİFİ

BAL KABAKLI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler:


  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr ceviz
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 paket kepekli burçak bisküvi

BAL KABAKLI RULO PASTA yapılışı:


  • Kabağı bir gün önceden şekere yatıralım, ertesi gün yumuşayana kadar pişirelim 
  • Bisküvileri rondodan geçirelim ve kabak ile karıştıralım
  • Temiz bir naylonu hafif ıslatalım ve hindistan cevizi serpelim
  • Kabağı ortasına yayalım
  • Kabağın üzerine tarifine göre hazırlanmış "tek" bir paket krem şantiyi koyup naylon yardımıyla rulo yapalım
  • Servis kabına alıp tekrar hindistan cevizi serpelim(dilerseniz kabağın içine de dövülmüş ceviz koyabilirsiniz)
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails