CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI
Malzemeleri;
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un(akıcı koyu kıvam yakalamalısınız)
- 50 gr kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu;
Afiyet olsun:)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- ceviz
CEVIZLI ISLAK KEK nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpalım.
- Kalan sıvı malzemeleri ekleyelim ve mikserin en düşük ayarında çok kısa karıştıralım.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya tozunu karışıma ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım bundan sonra..
- Tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıp uygun bir fırın tepsisine(büyük borcam kullandım tam geldi) hamuru boşaltalım.
- Üzerine cevizleri dizip 170 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
- O pişerken sos malzemelerini sadece şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtalım
- Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyelim ve sosu her yerine gezdirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder