3 Şubat 2009 Salı

CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI

CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI
CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI

CEVIZLI ISLAK KEK TARIFI

Malzemeleri;
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 su bardağı un(akıcı koyu kıvam yakalamalısınız)
  • 50 gr kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Sosu;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • ceviz

CEVIZLI ISLAK KEK nasıl yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpalım.
  2. Kalan sıvı malzemeleri ekleyelim ve mikserin en düşük ayarında çok kısa karıştıralım.
  3. Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya tozunu karışıma ilave edelim ve kaşıkla karıştıralım bundan sonra..
  4. Tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıp uygun bir fırın tepsisine(büyük borcam kullandım tam geldi) hamuru boşaltalım.
  5. Üzerine cevizleri dizip 170 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
  6. O pişerken sos malzemelerini sadece şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtalım
  7. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyelim ve sosu her yerine gezdirelim
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails