13 Nisan 2009 Pazartesi

7 Nisan 2009 Salı

CEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİ

CEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİCEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİ
CEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİCEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİCEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİCEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİ

Ennnffeess bir pasta ...Denemeyen yemeyen kalmasın. Tüm dostlara ve sevdiklerinize yedirmenizi tavsiye ederim...Üç farklı tarifin bileşimi enfes bir lezzet oldu bence. Tart hamuru zaten asla vazgeçemeyeceğim güzellikte bir taban sağlıyor bana..Krema da tam ölçüde ve tam şeker kıvamında, hoş ve hafif..Karamel derseniz, o zaten başlı başına bir özgün tat...

Yememek için sevmemek için bir neden yok işte..Tüm bu övgüleri inanın hakediyor ama benim cephemden elbetteki..Karamel sevmeyen bir kişi için katlanılmaz olabilir:(

Neyse az laf çok iş, siz de kendi deneyiminizi yaşayın ve yorumlarda düşüncenizi bana belirtin olur mu?

CEVİZLİ KARAMELLİ TART TARİFİ

malzemeler:

tart hamuru:


  • 100 gr erimiş yağ
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 parmak un

kreması:


  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr labne(altını kapattıktan sonra)

Üzerine



CEVİZLİ KARAMELLİ TART yapılışı:


  1. Şekeri yumurta ile iyice çırpalım
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip kaşıkla karıştıralım ve yağlanıp unlanmış tart kalıbımıza hamuru yayalım, düzeltelim
  3. 170 derecede ısınmış fırında 10 - 15 dakika pişirelim,çıkınca ılınmasını bekleyelim
  4. Krema malzemelerini karıştıra karıştıra pişirelim ve kaynayınca altını kapatıp, labne peynirini ekleyelim
  5. Ilıyan tartımızın üzerine kremayı sürelim ve cevizleri üzerine iri kalacak işekilde bıçakla doğrayalım
  6. Karameli üzerine gezdirip hindistan cevizi ile süsleyelim.



Afiyet olsun
Diğer karamelli tariflerden bazıları
KARAMELLİ NAPOLYON TATLISI
http://sefertasim.blogspot.com/2007/10/napolyon-tatlisi.html#.USqLGqVUFc8

3 Nisan 2009 Cuma

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ
SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 Su Bardağı Ilık Sut
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Tatli Kaşığı Tuz
  • 1 Tatli Kaşığı şeker
  • 1 Paket Toz Maya
  • Aldığı Kadar Un (Çok yumuşak bir hamur olacak))
Ic Harci Icin
  • 250 gr. Beyaz Peynir
Dışına:

  • 1 demet kıyılmış maydonoz
  • 1 Yumurta sarısı

SAKALLI POĞAÇA yapılışı:

  1. Ilık sut(parmak dayanacak sıcaklık önemli) ve şeker karışımında mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hamurun üzerini kapatıp, mayalanana kadar dinlendirelim.
  3. PÜF NOKTASI:Yarım çay bardağı suya fındık kadar hamur atın..suyun yüzüne çıkınca hamurunuz mayalanmış demektir..
  4. Bir saat sonra hamurun gazını almak için bir kez yoğuralım ve kapatıp mayalamaya devam edelim
  5. Bir demet maydonozu rondodan geçirip bir tabağa koyalım
  6. Bir demet maydonozla(ince kıyılmış) peyniri iyice ezerek karıştırıp hazırlayalım(rondodan geçirebilirsiniz)
  7. Hamurumuzun mayası gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp, top haline getirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  8. Minik toplarin uzerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkıp iyice dinlenen poğaçaların içini biraz açalım
  10. Aralarına peynirli harcı sürelim ve ağız kısmına da sürdüğümüz peyniri maydonoza bulayalım
  11. Servis tabağına alalım
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails