GÜL TATLISI
İRMİKLİ İÇLİ KÖFTE
MEVSİM SALATA
ÖZEL SOSLU BROKOLİ-KARNABAHAR SALATASI
GÜL TATLISI Yapılışı:
ÖZEL SOSLU BROKOLİ-KARNABAHAR SALATASI
MUHALLEBİLİ İNCİR PASTASI
Biz bu güzel lezzetleri tadalı epey zaman oldu ama benim yoğunluğum sebebiyle sizlerle ancak buluşabildiler:) Harika bir masa ve güleryüzlü ev sahibimizle çok güzel bir gün geçirmiştik..
Biz bu güzel lezzetleri tadalı epey zaman oldu ama benim yoğunluğum sebebiyle sizlerle ancak buluşabildiler:) Harika bir masa ve güleryüzlü ev sahibimizle çok güzel bir gün geçirmiştik..
Sağolsun arkadaşım, hepimize katkılarından dolayı da çok teşekkürler...:)
Şimdi sizler de buyurun tatlımızın tarifine geçelim.
GÜL TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
- 1/2 Su bardagi irmik
- 1/2 Su bardagi yoğurt
- 125gr.margarin veya tereyağı
- 1/2 Su bardagi sıvıyag
- 1 Cay kasigi limon suyu
- 1 Paket vanilya
- 1 Cay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
ŞURUBU ICIN:
- 1,5 Su bardagı seker
- 1 su bardagı su
- 1/4 Limon suyu
GÜL TATLISI Yapılışı:
- Öncelikle serbetimizi 5-6 dakika kaynatip hazir olunca icine limon suyunu ekleyip,bir taşım da öyle kaynatip bir kenarda bekletelim.
- Hamur malzemelerimizle tezgaha yapışmayan bir hamur yoğuralım
- Ve tezgahimiza alip merdaneyle acalım.
- Cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar keselim.
- Üç ya da dört taneyi yarıları üst üste gelecek şekilde koyup rulo yapalım.
- Bu rulolari ortasindan kesip gül seklini veriyoruz.Kesik yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.(bu aşamada ortalarına ceviz, fındık veya şam fıstığı koyabilirsiniz)
- 170 derecede hafif kızarana kadar pisirelim.(yaklaşık yarım saat)
- Fırından cıkınca 2 dakika bekleyip soguk serbet ile serbetliyelim.
- Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim
Afiyet olsun:)