24 Mart 2011 Perşembe

ISPANAKLI GUL BOREK TARIFI

ISPANAKLI GUL BOREK TARIFI

ISPANAKLI GÜL BÖREK TARIFI

MALZEMELER:
  • 5 adet taze yufka
  • 1/2 kg ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 250 - 300 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
  • Pul biber,karabiber
  • Tuz
sosu için:
  • 1 Su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 3 Yumurta( bir sarı yüzü için ayırılacak)

ISPANAKLI GÜL BÖREK nasıl yapılır?

  1. Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp, süzdürelim ve incecik doğrayalım
  2. Üzerine (peynirin tuzunu da dikkate alarak) hafif tuz serpip, elimizle oğuşturalım
  3. Soğanları doğrayıp ekleyelim
  4. Diğer malzemeleri de ilave edip iyice karıştıralım, içimiz hazır
  5. Sos malzemelerini çırpıp, hazırlayalım
  6. Yufkaların hepsini dörde bölerek 20 parça üçgen elde edelim.(Daha küçük gül börekleri isterseniz, her bir yufkayı 8 e bölebilirsiniz)
  7. Üçgenlere tek tek sosumuzdan sürerek yuvarlak kenarına iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar şerit halinde yayalım
  8. Rulo saralım ve kendi ekseni etrafında kıvırıp yuvarlak hale getirelim
  9. Tümü sarılıp hazırlandıktan sonra, kalan sosun içine kalan yumurta sarımızı ekleyip tüm böreklerin üzerine sürelim(eğer sosunuz yetmeyecek akdar az kaldıysa, yumurta sarısının içine 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık da zeytinyağı karıştırıp sürebilirsiniz.)
  10. Susam serpelim ve 200 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun

28 Şubat 2011 Pazartesi

ELMALI KEK TARIFI

ELMALI KEK TARIFI

ELMALI KEK TARIFI

malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklıgında)
  • 1 su bardağı şeker (200 ml. lik)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yaklaşık 2,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kasığı süt
  • 4 adet elma
  • Üzerine sürmek için bir kaç kaşık reçel veya bal

ELMALI KEK nasıl yapılır?

  1. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile kar haline gelene kadar çırpıp ayıralım
  2. Sarılarını,şeker, portakal kabuğu,tereyağı ile iyice çırpalım
  3. Sütünü ilave edelim
  4. Un ve kabartma tozunu eleyelim ve sarılara karıştıralım
  5. Spatulayla çırptığımız akları sarılara yavaş yavaş yedirelim
  6. Yağladığımız kalıba düzgünce yayalım
  7. Üzerine dilimlenmiş elmaları dizelim
  8. 175 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirelim
  9. Hafifçe ısıttığımız reçeli veya balı fırçayla ılıyan kekimizin üzerine sürelim

Afiyet olsun

6 Ocak 2011 Perşembe

KARNABAHAR CORBASI-2 TARIFI

KARNABAHAR CORBASI TARIFI
Kış aylarının en faydalı, en besleyici çorbalarından biri..Yediremediğiniz her sebze için(özellikle büyük çocuklara!!!) bu yöntemi uygulayabilirsiniz.. "Ne var bu çorbanın içinde? " sorusuna ister cevap vermezsiniz; isterseniz de "sebze!" deyip geçersiniz.. Ne yediklerini bilmeleri gerekmiyor.. Yanına eğer sevdikleri bir şey yaparsanız, çorbanın ne olduğu tamamen unutuluyor, inanın bana, tecrübeyle sabittir :)  Gazanız mübarek olsun.. Sonuçlarını benimle paylaşırsanız sevinirim :)

Related Posts with Thumbnails