19 Mayıs 2011 Perşembe
24 Mart 2011 Perşembe
ISPANAKLI GUL BOREK TARIFI
ISPANAKLI GÜL BÖREK TARIFI
MALZEMELER:- 5 adet taze yufka
- 1/2 kg ıspanak
- 2 adet orta boy soğan
- 250 - 300 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
- Pul biber,karabiber
- Tuz
- 1 Su bardağı yoğurt (200 ml)
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 3 Yumurta( bir sarı yüzü için ayırılacak)
ISPANAKLI GÜL BÖREK nasıl yapılır?
- Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp, süzdürelim ve incecik doğrayalım
- Üzerine (peynirin tuzunu da dikkate alarak) hafif tuz serpip, elimizle oğuşturalım
- Soğanları doğrayıp ekleyelim
- Diğer malzemeleri de ilave edip iyice karıştıralım, içimiz hazır
- Sos malzemelerini çırpıp, hazırlayalım
- Yufkaların hepsini dörde bölerek 20 parça üçgen elde edelim.(Daha küçük gül börekleri isterseniz, her bir yufkayı 8 e bölebilirsiniz)
- Üçgenlere tek tek sosumuzdan sürerek yuvarlak kenarına iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar şerit halinde yayalım
- Rulo saralım ve kendi ekseni etrafında kıvırıp yuvarlak hale getirelim
- Tümü sarılıp hazırlandıktan sonra, kalan sosun içine kalan yumurta sarımızı ekleyip tüm böreklerin üzerine sürelim(eğer sosunuz yetmeyecek akdar az kaldıysa, yumurta sarısının içine 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık da zeytinyağı karıştırıp sürebilirsiniz.)
- Susam serpelim ve 200 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim
28 Şubat 2011 Pazartesi
ELMALI KEK TARIFI
ELMALI KEK TARIFI
malzemeler:
- 4 yumurta
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklıgında)
- 1 su bardağı şeker (200 ml. lik)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yaklaşık 2,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kasığı süt
- 4 adet elma
- Üzerine sürmek için bir kaç kaşık reçel veya bal
ELMALI KEK nasıl yapılır?
- Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile kar haline gelene kadar çırpıp ayıralım
- Sarılarını,şeker, portakal kabuğu,tereyağı ile iyice çırpalım
- Sütünü ilave edelim
- Un ve kabartma tozunu eleyelim ve sarılara karıştıralım
- Spatulayla çırptığımız akları sarılara yavaş yavaş yedirelim
- Yağladığımız kalıba düzgünce yayalım
- Üzerine dilimlenmiş elmaları dizelim
- 175 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirelim
- Hafifçe ısıttığımız reçeli veya balı fırçayla ılıyan kekimizin üzerine sürelim
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)