15 Eylül 2011 Perşembe

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI (ACIBADEM TARTI)

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI
Çok pratik, kolay, evinde fırını olan herkesin kolaylıkla yapabileceği bir kolay tart tarifi.. Çoooook lezzetli, bu zamana kadar yeyip de beğenmeyene rastlamadım. Yazlık komşum Solmaz dan almıştık bizler tarifini. Nette ise yalancı acıbadem diye geçiyor ismi.. Ben de kendimce böyle isimlendirdim..Sanki daha mı yakıştı ne?
Kesinlikle tavsiye ederim, deneyin pişman olmazsınız..Öğrenciler, bekarlar, çalışanlar siz de  :)

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI

malzemeler:
  • 1 adet pastabanın alt katı 
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

HINDISTAN CEVIZLI TART nasıl yapılır?

  1. Varsa kelepçeli kalıp kullanın ama yoksa...Tepsimize bir parça yağlı kağıt serelim
  2. Üzerine pastabanı oturtalım
  3. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım
  4. Sıvıyağı, hindistan cevizini, fındık ve cevizini ekleyip karıştıralım
  5. Bu harcı pastabanın üzerine dökelim
  6. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
  7. Servis esnasında dilerseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz..
Afiyet olsun

24 Mart 2011 Perşembe

ISPANAKLI GUL BOREK TARIFI

ISPANAKLI GUL BOREK TARIFI

ISPANAKLI GÜL BÖREK TARIFI

MALZEMELER:
  • 5 adet taze yufka
  • 1/2 kg ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 250 - 300 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
  • Pul biber,karabiber
  • Tuz
sosu için:
  • 1 Su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 3 Yumurta( bir sarı yüzü için ayırılacak)

ISPANAKLI GÜL BÖREK nasıl yapılır?

  1. Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp, süzdürelim ve incecik doğrayalım
  2. Üzerine (peynirin tuzunu da dikkate alarak) hafif tuz serpip, elimizle oğuşturalım
  3. Soğanları doğrayıp ekleyelim
  4. Diğer malzemeleri de ilave edip iyice karıştıralım, içimiz hazır
  5. Sos malzemelerini çırpıp, hazırlayalım
  6. Yufkaların hepsini dörde bölerek 20 parça üçgen elde edelim.(Daha küçük gül börekleri isterseniz, her bir yufkayı 8 e bölebilirsiniz)
  7. Üçgenlere tek tek sosumuzdan sürerek yuvarlak kenarına iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar şerit halinde yayalım
  8. Rulo saralım ve kendi ekseni etrafında kıvırıp yuvarlak hale getirelim
  9. Tümü sarılıp hazırlandıktan sonra, kalan sosun içine kalan yumurta sarımızı ekleyip tüm böreklerin üzerine sürelim(eğer sosunuz yetmeyecek akdar az kaldıysa, yumurta sarısının içine 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık da zeytinyağı karıştırıp sürebilirsiniz.)
  10. Susam serpelim ve 200 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails