29 Kasım 2011 Salı

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Arkadaşlarla yaptığımız Uludağ gezisinde kaldığımız otelin şefinden rica ederek aldığımız nefis çorba tarifi. Denemenizi tavsiye ederim..

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:


  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 ajda çay bardağı mercimek
  • 5-6 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı+ 2 yemek kaşığısıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

terbiyesi:

  • 1 yumurta sarısı 
  • 1/2 limon suyu

üzerine:

  • yağda erimiş toz biber
  • kekik, pul biber

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI yapılışı:

  1. Mercimeği ovuşturarak çok iyi yıkayalım
  2. Tencere ya da düdüklüye minik doğranmış havuç, patates ve yemeklik doğranmış soğan, mercimek, tuz ve biberini ekleyip yeterli suda yumuşayana kadar iyice pişirelim
  3. Kevgir ya da süzgeçten geçirelim
  4. Tereyağı sıvıyağ karışımında unumuzu güzelce yakmadan kavuralım
  5. Süzdüğümüz çorbaya ekleyelim
  6. Terbiyeyi çırpıp üzerine ekleyip karıştıralım
  7. Serviste üzerine biberli yağ gezdirip baharat serpiştirelim
  8. Koyulaşırsa suyunu artırabilirsiniz

Afiyet olsun


15 Eylül 2011 Perşembe

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI (ACIBADEM TARTI)

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI
Çok pratik, kolay, evinde fırını olan herkesin kolaylıkla yapabileceği bir kolay tart tarifi.. Çoooook lezzetli, bu zamana kadar yeyip de beğenmeyene rastlamadım. Yazlık komşum Solmaz dan almıştık bizler tarifini. Nette ise yalancı acıbadem diye geçiyor ismi.. Ben de kendimce böyle isimlendirdim..Sanki daha mı yakıştı ne?
Kesinlikle tavsiye ederim, deneyin pişman olmazsınız..Öğrenciler, bekarlar, çalışanlar siz de  :)

HINDISTAN CEVIZLI TART TARIFI

malzemeler:
  • 1 adet pastabanın alt katı 
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

HINDISTAN CEVIZLI TART nasıl yapılır?

  1. Varsa kelepçeli kalıp kullanın ama yoksa...Tepsimize bir parça yağlı kağıt serelim
  2. Üzerine pastabanı oturtalım
  3. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım
  4. Sıvıyağı, hindistan cevizini, fındık ve cevizini ekleyip karıştıralım
  5. Bu harcı pastabanın üzerine dökelim
  6. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
  7. Servis esnasında dilerseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz..
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails