8 Ekim 2015 Perşembe

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 silme su bardağı un 
  • 4 yemek kaşığı oda ısısında su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üst kreması için;

  • yarım poşet krem şanti
  • 1 çay bardağından biraz az süt

İçi için;

  • 2 adet muz
  • çeyrek limon suyu

Süslemek için;

  • Bitter çikolata(benmari eritilmiş)

MUZLU RULO PASTA YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde "mutlaka" en az beş dakika çırpalım. 
  2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve suyu  ilave edelim, tel çırpıcı ile devam edelim ki yumurtalar sönmesin
  3. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve yumuşak tereyağı ile yağlayalım(hamur kağıttan kolayca ayrılsın diye)
  4. 175 dereceli fırında yaklaşık10 dakika yüzü kızarana kadar pişirelim 
  5. Çıkarıp bir iki dakika sonra kağıdıyla beraber hafif sıkı rulo yapıp soğuyuna kadar bekletelim. 
  6. Kreması için sütü, şekeri, unu ve nişastayı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan alıp, yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  8. Soğuyan kekin rulosunu açıp kremayı sürelim. 
  9. Muzları dopğrayıp üzerine bir kaç damla kararmaması için limon sıkalım
  10. Kekin üzerine muzları sıra halinde yerleştirelim
  11. Yavaş yavaş keki kağıdından kurtararak sıkıca rulo yapmaya başlayalım, bitim yerinin tabana gelmesine dikkat edelim. 
  12. Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece dinlendirelim.
  13. Krem şantiyi sütle çırpalım, bıçak yardımıyla rulonun her tarafına sürelim. 
  14. Benmari erittiğimiz çikolata ila süsleyerek (ya da dilediğiniz şekilde) servis yapalım
Afiyet olsun

15 Nisan 2015 Çarşamba

HASHASLI LIMONLU PAMUK KEK TARIFI

HASHASLI PAMUK KEK TARIFI

Sevgili Özgül'ümden  dört dörtlük nefis bir tarif...Diğer tüm tarifleri gibi çok güzel, çok leziz...Üzeri gevrek, içi yumuşacık; ağzınızda çıtırdayan haşhaşlar.. Fazla söze gerek yok bence mutlaka denemelisiniz:)


11 Nisan 2015 Cumartesi

UNLU CITIR BOREK TARIFI

UNLU CITIR BOREK

Ara yine uzun oldu farkındayım, sevenlere, merak edenlere gönülden sevgi ve özürlerimle :(
Hep koşturma, hep bir telaş... Nereye yetişeceksek, oyalanıp debelenip duruyoruz işte dünya işleriyle.. Can sağlığı ve sevdiklerimizin mutluluğu olsun ne yapalım :D
Çok güzel bir börek tarifi geldi yine sizlere; benden 10 tam puan aldı.. Bakalım sizler beğenecek misiniz?  Piştiği anda kıtır kıtır ağzınızda dağılıyor ama tüm diğer börekler gibi bekledikçe yumuşuyor bilginize...
Şimdi dilerseniz tarife geçelim

Related Posts with Thumbnails