30 Kasım 2015 Pazartesi

TON BALIKLI SALATA TARIFI

TON BALIKLI SALATA TARIFI

Bugün yine nefis mi nefis bir salata tarifim var sizlere.. 
Ama salata deyip geçmeyin, bu salata başlı başına bir öğün aslında...
Oğluşumun ennnnnnn sevdiği salata diyebilirim :)
Bizim için çoğunlukla bir hafta sonu klasiğidir ton balıklı salata.
Hatta istediğim bir şey karşılığında tabiri caizse rüşvet olarak istediği çok olmuştur. :P
İkinci ne diye sorarsanzı, o da pizza :D
Eveeet, tarif aşağıda, malzemeniz varsa yapması da bir o kadar kolay...
Öğrenciyseniz, on dakikada hem besleyici, hem sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz..
Bir güzelliği de ocakla, fırınla uğraşmayacaksınız..

Son söz olarak, eğer light(yağsız) ton balığı kullanırsanız salatanız bir diyet klasiği olmaya da aday benden söylemesi...
Hadi bakalım, şimdi geçelim mutfağa...

TON BALIKLI SALATA TARİFİ

Malzemeler
  • 1 kutu 160 g lık ton balığı
  • 2 dilim kepek ekmeği
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g sert beyaz peynir
  • 1 demet yeşil salata
  • 1.5 kahve fincanı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet orta boy domates

TON BALIKLI SALATA nasıl yapılır?

  1. Büyükçe çukur bir kaseye önce yıkanıp iri doğranmış yeşil salatayı koyalım.
  2. Üzerine küp şeklinde doğranmış kepek ekmeklerini ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edelim.
  3.  Ayrı bir kapta peyniri ezerek yoğurtla karıştırıalım (ezmeden küp halinde de koyabilirsiniz), üzerine limon suyunu (isteğe bağlı olarak zeytinyağını) ekleyelim
  4. Bu sosu salatamıza işave edelim
  5. Ton balığını parçalara bölüp salatanın üzerine serperek servis yapalım.

Afiyet olsun


20 Kasım 2015 Cuma

ETIMEK PASTASI TARIFI

etimekli tatlı


Yine uzuuun bir ara ama çooook tatlı bir geri dönüş...
Birikmiş çok fazla tarif var ama bende eski enerji yok ne yapacağız bilmem...
Olabildiğince fırsat bulabildiğimce eklemeye çalışacağım.
Yapamazsam affola..:)
Tadan herkesin çok beğendiği, nefis ve yapımı da zahmetsiz kolay bir pastam  ile tanıştıracağım sizi bugün.. Arkadaşlarıma yapmıştım, bütünün resmini çekme fırsatı bulamadım maalesef.
Tekrar yaptığımda çekerim eklerim inşallah...
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Fırın yok, hamur yok, tuttu tutmadı yok; acaba beğenilir mi yok; malzemeler marketten sadece birleştirip şık bir sunum hazırlayacaksınız hepsi o kadar...
Denemeye ne dersiniz?
Buyrun...

8 Ekim 2015 Perşembe

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 silme su bardağı un 
  • 4 yemek kaşığı oda ısısında su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üst kreması için;

  • yarım poşet krem şanti
  • 1 çay bardağından biraz az süt

İçi için;

  • 2 adet muz
  • çeyrek limon suyu

Süslemek için;

  • Bitter çikolata(benmari eritilmiş)

MUZLU RULO PASTA YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde "mutlaka" en az beş dakika çırpalım. 
  2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve suyu  ilave edelim, tel çırpıcı ile devam edelim ki yumurtalar sönmesin
  3. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve yumuşak tereyağı ile yağlayalım(hamur kağıttan kolayca ayrılsın diye)
  4. 175 dereceli fırında yaklaşık10 dakika yüzü kızarana kadar pişirelim 
  5. Çıkarıp bir iki dakika sonra kağıdıyla beraber hafif sıkı rulo yapıp soğuyuna kadar bekletelim. 
  6. Kreması için sütü, şekeri, unu ve nişastayı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan alıp, yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  8. Soğuyan kekin rulosunu açıp kremayı sürelim. 
  9. Muzları dopğrayıp üzerine bir kaç damla kararmaması için limon sıkalım
  10. Kekin üzerine muzları sıra halinde yerleştirelim
  11. Yavaş yavaş keki kağıdından kurtararak sıkıca rulo yapmaya başlayalım, bitim yerinin tabana gelmesine dikkat edelim. 
  12. Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece dinlendirelim.
  13. Krem şantiyi sütle çırpalım, bıçak yardımıyla rulonun her tarafına sürelim. 
  14. Benmari erittiğimiz çikolata ila süsleyerek (ya da dilediğiniz şekilde) servis yapalım
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails