14 Şubat 2016 Pazar

TERBIYELI PACA CORBASI TARIFI

TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI TARİFİ



TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
  • 2 adet dana ayağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Sos için
  • 1 çay bardağı sirke
  • 4-5 diş sarımsak

TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Temizlenmiş dana ayaklarını ocağın üzerinde iyice tütsüleyelim
  2. Yarım saat suda bekletip bu suyu dökelim
  3. Üzerine geçecek kadar bir miktar su ile bir taşım kaynatıp, bu suyu da dökelim
  4. Düdüklü tencereye ayakları koyalım ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar temiz sıcak su koyalım ve yaklaşık 1 saat pişirelim
  5. Ilıdıktan sonra ayakların üzerindeki etleri ayıklayalım ve didikleyelim
  6. Ayrı bir tencereye zeytinyağında unu kavuralım
  7. Süzülmüş ılık ayak suyundan yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırarak sulandıralım ve hepsini birleştirelim
  8. Yeterince tuzunu atalım
  9. Tekrar ocağa alıp karıştırarak kaynamaya bırakalım
  10. Terbiye için 2 yumurta sarısını limon suyu ile karıştırıp 1 kepçe paça suyundan alarak ılık hale getirip kaynayan çorbaya ekleyelim
  11. Bir iki taşım kaynatıp kapatalım
  12. Ayrı yerde tereyağı ile kızdırılan kırmızı pul biberi üzerine gezdirelim
  13. Dövülmüş sarımsak ve sirkeyi karıştıralım
  14. Servise aldığımız çorbaların üzerine 1-2 tatlı kaşığı dökelim
Afiyet olsun

17 Ocak 2016 Pazar

YALANCI CHEESECAKE TARIFI



YALANCI CHEESECAKE TARIFI

YALANCI CHEESECAKE TARIFI
YALANCI CHEESECAKE TARIFI

Kızımın bayıldığı tatlı... Fazla söze ne hacet :D

YALANCI CHEESECAKE TARİFİ

Tabanı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 150 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya

Üst kısmı için;
  • 1 paket çilekli puding 
  • 2. 5 su bardağı süt

YALANCI CHEESECAKE nasıl yapılır?

  1. Bisküvileri robotta un haline getirelim
  2. Erittiğimiz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt geçirip elimizle bastırarak yerleştirelim. 
  3. Tavuk göğsü için yağ ve unu pembeleşene kadar kavuralım
  4. Daha sonra sütü ve şekeri ekleyip koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edelim. 
  5. En son vanilyaları da ekleyip ocaktan alalım 
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra kelepçeli kalıba bisküvilerin üzerine dökelim
  7. Puding için süt ve pudingi tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırıp ocaktan alalım
  8. Tavuk göğsünün üzerine döküp onu da güzelce yayalım
  9. Sıcaklığı çıkınca dolapta bir kaç saat soğutalım
  10. Servis edeceğiniz zaman kalıbı çıkarıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çilek, boncuk çikolata ve eritilmiş çikolata ile süsledim
Afiyet olsun

Not :
1-Ben bu sefer pasta yüksekçe yapmak istedim, ama hesap etmemdiğim bir şey oldu ve tavuk göğsü bölümü, kelepçeden ayrıldıktan sonra yayılıp, çatladı. Siz daha büyük bir kalıba yerleştirin. Dilimlemesi de duruşu da daha güzel olur.
2- Dilerseniz pudingi çeşitlendirebilirsiniz. Muz dilimleri ve muzlu puding mesela, ya da vişne suyuyla puding hazırlayabilirsiniz :)
3- Pratikçe yapıp, mumlarla süsleyip doğum günü pastası da yapabilirsiniz ennnnn hafifinden :D




5 Ocak 2016 Salı

HUNKAR CORBASI TARIFI

HUNKAR CORBASI TARIFI


HÜNKAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 silme kaşık un
  • tuz
  • karabiber

terbiyesi:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • nane 
Hünkar çorbası nasıl yapılır?
  1. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım
  2. Uygun bir tencereye biraz tereyağı ve sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar kavuralım
  3. Üzerine közlenmiş ve minicik kıyılmış patlıcanları ilave edip 5 dk. daha kavura
  4. Tavuk suyu ve normal su da ekleyelim ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim
  5. Yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyunu bir kapta iyice çırpalım (yoğurtlu terbiyeyi su ilavesi ile biraz ılıtalım ki çorbaya eklerken kesilmesin)
  6. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş biryandan karıştırarak çorbaya ekleyelim. 
  7. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. (çok koyulaşırsa su ilave edip inceltebilirsiniz)
  8. 5 dk. kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. 
  9. Üzeri için kızgın tereyağ ve sıvı yağı karışımına kırmızı biber ve nane ekleyip karıştıralım kapatalım . 
  10. Dilerseniz hemen tencereye dökün yada servis yaparken kaselere dökün tercih sizin mis gibi hünkar çorbamız hazır :) 

Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails