6 Mart 2016 Pazar

SUTLU BEYAZ EKMEK TARIFI

SEFERTASI TARİFLERİ

SEFERTASI TARİFLERİ.COM

Kolay ve güzel bir tarif.. 40 fırın ekmek.com dan.. Dört dörtlük tarifleri ve anlatımıyla, sağolsun :)
Hem makinede hem fırında yapabilirsiniz.. Benim makinem Tefal, çok pratik olarak ve değişik çok güzel ekmekler yapıyorum. Herkese tavsiye ederim...
Fırından ekmek almaya gerek yok yani, o kadar güzel, misssss :))

SÜTLÜ BEYAZ EKMEK TARİFİ

Malzemeler:
  • 3¾ (cup)bardak beyaz un
  • 1½ tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • ¾ (cup)bardak süt, oda sıcaklığında
  • ½ (cup)bardak su, oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Elde Yapılışı:
  1. Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştıralım. Suyu, sütü ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz oldukça yumuşak olmalı
  2. Eğer hamur yoğurma mikser ile yapıyorsanız, unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına koyup; suyu, sütü ve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğuralım. 
  3. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp ılık bir köşede 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Tekrar 2-3 dakika yoğuralım, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirelim. 
  5. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirelim. 
  6. Tepsinin üzerini streç film ile kaplayıp 1 saat daha ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayalım. 
  7. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip üzerine un serpiştirip 10 dakika daha bekletelim.
  8. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirelim.

Makinede Yapılışı:
  1. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve sütü üzerine zeytinyağını koyalım. 
  2. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edelim
  3. Üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri koyalım. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirelim.
  4. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayalım.
  5. Beyaz ekmek, 750 gram, orta kabuk rengini seçerek makineyi çalıştıralım.
  6. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edelim. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edelim.
Notlar:
  1. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamur çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
  2. Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.


Afiyet olsun

2 Mart 2016 Çarşamba

ISPANAK SALATASI TARIFI

SEFERTASI TARİFLERİ.COM
ISPANAK SALATASI TARİFİ
Malzemeler:
  • 1 kg ıspanak 
  • 2 adet nar, tanelerine ayrılmış 
  • 2 su bardağı ceviz, iri kıyılmış
  • 1 demet maydanoz, doğranmış 
  • 1 demet dereotu, doğranmış 
  • göbek salata, iri doğranmış
sosu:
  • nar ekşisi, tuz, zeytinyağı 

ISPANAK SALATASI nasıl yapılır?
  1. Servisten iki saat önce ıspanak yapraklarını 2-3 kez yıkayıp ayıklayalım. (5 dakika sirkeli suda bekletebilirseniz daha da iyi)
  2. Her bir yaprağı elimizle 2 veya 3 parçaya bölelim.
  3. Nar ekşisini arada ıspanağın tadını kontrol ederek ilave edelim. 
  4. Damak tadımıza göre tuz ve zeytin yağını ekleyelim
  5. Cevizi, narı ve yeşillikleri ilave edip karıştıralım. 
  6. 2 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun

14 Şubat 2016 Pazar

TERBIYELI PACA CORBASI TARIFI

TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI TARİFİ



TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
  • 2 adet dana ayağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı
  • Su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Sos için
  • 1 çay bardağı sirke
  • 4-5 diş sarımsak

TERBİYELİ  PAÇA ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Temizlenmiş dana ayaklarını ocağın üzerinde iyice tütsüleyelim
  2. Yarım saat suda bekletip bu suyu dökelim
  3. Üzerine geçecek kadar bir miktar su ile bir taşım kaynatıp, bu suyu da dökelim
  4. Düdüklü tencereye ayakları koyalım ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar temiz sıcak su koyalım ve yaklaşık 1 saat pişirelim
  5. Ilıdıktan sonra ayakların üzerindeki etleri ayıklayalım ve didikleyelim
  6. Ayrı bir tencereye zeytinyağında unu kavuralım
  7. Süzülmüş ılık ayak suyundan yavaş yavaş ilave ederek hızlıca karıştırarak sulandıralım ve hepsini birleştirelim
  8. Yeterince tuzunu atalım
  9. Tekrar ocağa alıp karıştırarak kaynamaya bırakalım
  10. Terbiye için 2 yumurta sarısını limon suyu ile karıştırıp 1 kepçe paça suyundan alarak ılık hale getirip kaynayan çorbaya ekleyelim
  11. Bir iki taşım kaynatıp kapatalım
  12. Ayrı yerde tereyağı ile kızdırılan kırmızı pul biberi üzerine gezdirelim
  13. Dövülmüş sarımsak ve sirkeyi karıştıralım
  14. Servise aldığımız çorbaların üzerine 1-2 tatlı kaşığı dökelim
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails