23 Mart 2017 Perşembe

KÖZ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

KÖZ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

KÖZ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

  • 5 adet orta boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su 
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

KÖZ DOMATES ÇORBASI yapılışı

  1. Domatesleri yıkayıp dörde bölelim, sarımsakları, halka doğranmış soğanları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  2. 200 derece fırında közleyelim
  3. Fırından alınca domatesin ve sarımsağın kabuklarını soyalım 
  4. Tencere içine sıvı yağ ve tereyağını koyup eritelim
  5. Üzerine  un ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım
  6. Domates salçasını ekleyip biraz daha kavuralım. 
  7. Közlediğimiz sebzeleri ilave edelim,  1 su bardağı su ekleyip karıştırıp blendırdan geçirelim
  8. Kalan suyumuzu da koyup kıvamını ayarlayalım
  9. Baharatlarını ve tuzuekleyelim
  10. Kısık ateşte 7-8 dakika kaynatıp servise hazırlayalım
Afiyet olsun

23 Haziran 2016 Perşembe

TAVUKLU YALANCI PACA CORBASI TARIFI

tavuklu yalancı paça çorbası


TAVUKLU YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ

malzemeler
  • 300 gr kemiksiz tavuk eti
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  •  karabiber

Servis sırasında:(isteğe bağlı)
  • Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuklu yalancı paça çorbası nasıl yapılır?


  1. Tavukları 5 su bardağı suda iyice haşlayalım
  2. Pişip ılıyınca küçük küçük doğrayalım ya da liflerine ayıralım
  3. Tekrar tencereye koyup üzerine limonu, ezilmiş sarımsakları ve sıvıyağı ekleyelim 
  4. 10 dakika kadar daha kaynatalım  
  5. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısını karıştıralım
  6. Çorbadan bir kepçe alalım ve süt karışımına ekleyip yavaş yavaş çorbaya ilave edelim
  7. Sütün kesilmemesi için çorbayı sürekli karıştıralım
  8.  Tuz, karabiber ve gerekiyorsa biraz daha su ekleyelim
  9.  5 dakika daha kısık ateşte pişirelim
  10. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber koyalım ve ikram edelim.

Afiyet olsun.


21 Haziran 2016 Salı

BUGDAY CORBASI TARIFI

BUGDAY CORBASI TARIFI


BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 su bardağı aşurelik buğday(akşamdan ıslatılmış)
  • Yarım su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
  • 6 su bardağı su+etsuyu
Sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

BUĞDAY ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Islattığımız nohut ve buğdayı yıkayıp düdüklü tencerede suyunu ekleyip 20 dakika kadar haşlayalım
  2. Ayrı bir yerde yağları koyup yemeklik doğradığımız soğanları yakmadan ağır ateşte kavuralım
  3. Salçayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım onu da
  4. Küp doğradığımız domatesleri ekleyelim ve kısık ateşte iyice pişirelim
  5. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim
  6. Nohut ve buğdaylara ilave edelim
  7. 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
Afiyet olsun.

**Nohut ve buğdayı ıslatmayı unuttuysanız 30 dakika kadar pişirmeniz de yeterli olacaktır
**suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirisiniz

Related Posts with Thumbnails