21 Haziran 2016 Salı

BUGDAY CORBASI TARIFI

BUGDAY CORBASI TARIFI


BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 su bardağı aşurelik buğday(akşamdan ıslatılmış)
  • Yarım su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
  • 6 su bardağı su+etsuyu
Sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

BUĞDAY ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Islattığımız nohut ve buğdayı yıkayıp düdüklü tencerede suyunu ekleyip 20 dakika kadar haşlayalım
  2. Ayrı bir yerde yağları koyup yemeklik doğradığımız soğanları yakmadan ağır ateşte kavuralım
  3. Salçayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım onu da
  4. Küp doğradığımız domatesleri ekleyelim ve kısık ateşte iyice pişirelim
  5. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim
  6. Nohut ve buğdaylara ilave edelim
  7. 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
Afiyet olsun.

**Nohut ve buğdayı ıslatmayı unuttuysanız 30 dakika kadar pişirmeniz de yeterli olacaktır
**suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirisiniz

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails