BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:- 1 su bardağı aşurelik buğday(akşamdan ıslatılmış)
- Yarım su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
- 6 su bardağı su+etsuyu
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
BUĞDAY ÇORBASI nasıl yapılır?
- Islattığımız nohut ve buğdayı yıkayıp düdüklü tencerede suyunu ekleyip 20 dakika kadar haşlayalım
- Ayrı bir yerde yağları koyup yemeklik doğradığımız soğanları yakmadan ağır ateşte kavuralım
- Salçayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım onu da
- Küp doğradığımız domatesleri ekleyelim ve kısık ateşte iyice pişirelim
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim
- Nohut ve buğdaylara ilave edelim
- 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
**Nohut ve buğdayı ıslatmayı unuttuysanız 30 dakika kadar pişirmeniz de yeterli olacaktır
**suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirisiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder