30 Mayıs 2018 Çarşamba

KREM SOKOLA TARİFİ

KREM SOKOLA TARİFİ

KREM ŞOKOLA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta(buğday ya da mısır )
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu(yoksa buğday unu da olur)
  • 1 su bardağı şeker(200 ml bardak)
  • 3 yemek kaşığı kakao (~25g)
  • 100 gr bitter çikolata

Krem Şokola Tarifi Yapılışı


  1. Çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye koyalım ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı ocaktan alalım ve bitter çikolata ilave edelim.
  3. Tel çırpıcıyla iyice karıştırarak bitter çikolatanın erimesini sağlayalım.
  4. Bekletmeden sıcakken, yüz tutmadan kuplara paylaştıralım
Afiyet olsun


28 Mayıs 2018 Pazartesi

MUZLU PUDİNG TARİFİ

sefertası tarifleri

MUZLU PUDİNG TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

MUZLU PUDİNG yapılışı:

  1. Muz ve vanilya hariç tüm malzemeyi önden iyice çırpalım
  2. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim
  3. Muzları ezerek ya da rendenin ince tarafıyla rendeleyelim ve muhallebiye karıştıralım
  4. Vanilyayı ekleyelim
  5. El blenderi ile kısa bir çırpıp homojenlik sağlayalım
  6. Soğuyunca süsleyerek servis yapalım

Afiyet olsun

Not: Muz sebebiyle hafif kararma yapabilir 

27 Mayıs 2018 Pazar

KAVURMALI SEHRİYE CORBASI TARİFİ


sefertası tarifleri
Pratik ve çok leziz bir çorba...

KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 küçük çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı su(varsa tavuk suyu)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • bir kaç damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tereyağı 
  • nane 
  • pul biber
  • tuz

KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:

  1. Tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri hafifçe kavuralım
  2. Unu ekleyip onu da pembeleştirelim
  3. Suyu/tavuk suyu ekleyip kaynatalım
  4. 10 dakika kısık ateşte şehriyeler pişince, çırptığımız yoğurt yumurta ve limon suyu terbiyesini karıştırarak ekleyelim
  5. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayalım ki kesilmesin
  6. Altını kısalım ve tuzunu bu aşamada ekleyelim
  7. Minik bir tavada tereyağı,pul biber, naneyi kaynatıp çorbanın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails