Pratik ve çok leziz bir çorba...
KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 küçük çay bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 su bardağı su(varsa tavuk suyu)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- bir kaç damla limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tereyağı
- nane
- pul biber
- tuz
KAVURMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:
- Tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri hafifçe kavuralım
- Unu ekleyip onu da pembeleştirelim
- Suyu/tavuk suyu ekleyip kaynatalım
- 10 dakika kısık ateşte şehriyeler pişince, çırptığımız yoğurt yumurta ve limon suyu terbiyesini karıştırarak ekleyelim
- Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayalım ki kesilmesin
- Altını kısalım ve tuzunu bu aşamada ekleyelim
- Minik bir tavada tereyağı,pul biber, naneyi kaynatıp çorbanın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder