8 Mart 2020 Pazar

KİNOALI PANCAR SALATASI TARİFİ

KİNOALI PANCAR SALATASI

Dolapta bir iki gün bekleyebilen, nefis bir salata tarifim var bugün. Oldukça sağlıklı malzemelerden ve kolayca yapılabilen bu salatayı herkes çok beğeniyor. Pancarı haşlamanız gerekmiyor. Vitamin kaybı yok dolayısıyla kesinlikle tavsiye ederim...

KİNOALI PANCAR SALATASI TARİFİ

malzemeler:

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı kinoa
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Maydanoz dereotu
  • Bol ceviz
  • tuz, limon, zeytinyağı

KİNOALI PANCAR SALATASI yapılışı

  1. Öncelikle kinoayı 3-4 defa 2-3 dakika suda bekleterek süzdürüp iyice yıkayalım(kokmasın diye)
  2. 15 dakika haşlayıp süzdürelim
  3. Pancarları eldivenle soyup, geniş bir karıştırma kabına rendeleyelim
  4. Havuç ve elmayı da üzerine rendeleyelim
  5. Maydanoz dereotu miktarını zevkinize göre ayarlayıp ince doğrayarak ilave edelim
  6. Minik bir kavanozda sos malzemeleri olan tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim
Afiyet olsun


19 Şubat 2020 Çarşamba

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ

ET KAVURMA TARİFİ


malzemeler:

  • 1 kg dana kuşbaşı(antrikot, tranç ya da döş)
  • 100 gr iç yağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kekik, biberiye(arzuya göre)

ET KAVURMA nasıl yapılır?


  1. Tencereye önce sıvıyağı koyalım
  2. Minik doğranmış iç yağını ekleyelim ve kızarana kadar 5 dakika kavuralım ki yağını bıraksın
  3. Kavurga tanelerini süzgeçle alalım
  4. etleri tencereye ilave edelim ve karıştırarak yağı çekmesini sağlayalım
  5. kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim(kontrol ettiğimizde et hala yumuşamamışsa gerekirse bir miktar sıcak su ekleyebiliriz)
  6. suyu artık iyice azaldığında tereyağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını biraz açıp hafif kızarmasını sağlayalım ve kapatalım
  7. Yanında güzel bir pilav ve ayranla servis yapalım

Afiyet olsun

11 Şubat 2020 Salı

AVOKADO EZMESİ(GUACAMOLA) TARİFİ

AVOKADO EZMESİ TARİFİ

AVOKADO EZMESİ (GUACAMOLA) TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım ince doğranmış kuru soğan
  • 1 adet limon suyu 
  • Tuz, karabiber 
  • 1 çimdik sumak
  • maydanoz 
  • Zeytinyağı

AVOKADO EZMESİ (GUACAMOLA) YAPILIŞI

  1. Kaşıkla avokadonun içini çıkartalım. 
  2. Bir kaseye alalım ve çatalla biraz ezelim. 
  3. Diğer malzemeleri de ilave edelim ve iyice karıştıralım. 
  4. Servise kadar buzdolabında bir süre bekletelim
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails