Pazar günlerimizin en sevilen yemeklerinden biri desem yalan olmaz..Bunun anlamı oğlum için hamur ve türevleri demek oluyor aslında. Her türü çok seviliyor.
Bu da güzel bir tercih...Ben bu sefer patatesli harcını soğanlı- salçalı yapmak yerine bol peynirli yaptım..Mideler için sindirimi daha kolay oluyor, benden söylemesi :)
PATATESLI PEYNIRLI PIDE TARIFI
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı ılıktan azıcık sıcak su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 paket yaş maya veya YUVA kuru maya
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- 2 büyük boy haşlanmış patates
- 100 gr beyaz peynir
- Kaşar peyniri rendesi
- tuz,karabiber
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Su, şeker ve mayayı karıştırıp on dakika bekletelim
- Kabarınca diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş un eklemeye başlayalım
- Hafif ele yapışan kıvamda iken hamur eli bıraktığında un eklemeyi keselim
- Üzerine bir kapak kapatıp mayalanmaya bırakmadan önce nohut kadar bir parça koparalım ve yarım çay bardağı suyun içine atalım
- Bu hamur suyun yüzüne çıkınca hamurumuz mayalanmış demektir
- Harç malzemelerini karıştırıp hazırlayalım
- Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp hafif unlayarak merdaneyle ya da elimizle açalım
- Ortasına harç koyup kenarlarını kıvıralım
- Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepside on onbeş dakika daha tepsi mayası için beklettikten sonra 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
- Ayran ve yeşil salatayla birlikte servis yapalım
Afiyet olsun
3 yorum:
Çook beğendim ellerine sağlık :)
Sevgiler..
pide severim,leziz ve doyurucu ebatta olmuş,ellerinize sağlık.
Elinize Sağlık !
Yorum Gönder