6 Temmuz 2014 Pazar

KIYMALI TARHANA CORBASI TARIFI

KIYMALI TARHANA CORBASI TARIFI
Ramazan devam ediyor. Ben de elimden geldiğince sizlere yeni tarifler eklemeye çalışıyorum. Daha önce buraya biberli-domatesli tarhana çorbası tarifini eklemiştim. Kıymalısını ise arşivde fotoğrafı olmasına rağmen eklemediğimi farkettim. Olur mu? Olmaz tabiii ki :(
 Anadolunun olmazsa olmazı çorbanın bu da Belgincesi :)



 KIYMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 150 gr kıyma
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz karabiber

 KIYMALI TARHANA ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Tarhanayı bir kaseye koyup üzerini bir parmak geçecek suyla yarım saat ıslatalım
  2. Daha sonra yağda kıymayı hafif kavuralım
  3. Üzerine sarımsağı ince doğrayıp ya da rendeleyip onu da kavuralım(bu şekilde sarımsak kokusu olmaz)
  4. Salçayla da hafif çevirip 5-6 bardak suyunu ekleyelim
  5. Tuzunu koyup karıştıralım
  6. Kaynadıktan sonra beş dakika pişirip karabiberini serpip altını kapatalım 
Afiyet olsun

****Sarımsağını yemek piştikten sonra da ekleyebilirsiniz..
****Çorba bekledikçe koyulaşır, biraz su ilave ederek açabilirsiniz

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Tarhana corbasini cok severim, kiymalisi da daha da lezzetli :) Guzel tariflerin arka arkaya geliyor :) Ellerine saglik, Sevgiler Belgin abla

Related Posts with Thumbnails