Anadolunun olmazsa olmazı çorbanın bu da Belgincesi :)
KIYMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ
malzemeler:
- 4 yemek kaşığı ev tarhanası
- 150 gr kıyma
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz karabiber
KIYMALI TARHANA ÇORBASI nasıl yapılır?
- Tarhanayı bir kaseye koyup üzerini bir parmak geçecek suyla yarım saat ıslatalım
- Daha sonra yağda kıymayı hafif kavuralım
- Üzerine sarımsağı ince doğrayıp ya da rendeleyip onu da kavuralım(bu şekilde sarımsak kokusu olmaz)
- Salçayla da hafif çevirip 5-6 bardak suyunu ekleyelim
- Tuzunu koyup karıştıralım
- Kaynadıktan sonra beş dakika pişirip karabiberini serpip altını kapatalım
Afiyet olsun
****Sarımsağını yemek piştikten sonra da ekleyebilirsiniz..
****Çorba bekledikçe koyulaşır, biraz su ilave ederek açabilirsiniz
****Çorba bekledikçe koyulaşır, biraz su ilave ederek açabilirsiniz
1 yorum:
Tarhana corbasini cok severim, kiymalisi da daha da lezzetli :) Guzel tariflerin arka arkaya geliyor :) Ellerine saglik, Sevgiler Belgin abla
Yorum Gönder