6 Temmuz 2014 Pazar

PATATESLI BUZME BOREK TARIFI

PATATESLI BUZME BOREK TARIFI
PATATESLI BUZME BOREK TARIFI
PATATESLI BUZME BOREK TARIFI
Dün akşam iftara misafirimiz vardı.. Biraz ilavelerle aşağıdaki menüyü oluşturdum
Sizlere fikir olması açısından yazayım:

Fırında ızgara tavuk kanat /elma dilim patates 
Patlıcan oturtma
Çoban salata
İftariyelikler

İftar sonrası çayın yanına:
İngiliz keki
Patatesli büzme börek

Diğer tarifleri de yavaş yavaş ekleyeceğim.
Büzgülü böreğin hem sunumu hoş; hem de lezzeti..Misafirlerinizin ve ev halkının beğenilerini garanti edebilirsiniz :)


PATATESLİ BÜZME BÖREK TARİFİ


malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • Çörek otu, susam
Sosu:
  • 1 ajda bardak sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
İçine:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • tuz, karabiber

PATATESLİ BÜZME BÖREK nasıl yapılır?

  1. Önce iç harcını hazırlayalım.Soğanı incecik doğrayıp yağda yumuşayana kadar soteleyelim
  2. Haşlanmış ve ezilmiş/rendelenmiş patatesleri üzerine ekleyip iyice karıştıralım
  3. Tuz karabiber serpelim; 3-5 dakika karıştırarak pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım
  4. İç harç malzemelerini iyice çırpalım
  5. Yufkanın birini masa üzerine yayalım, harcından her yerine fırçayla sürelim
  6. İkinci kat yufkayı serip onu da aynı şekilde ıslatalım 
  7. Küçük bir tencere kapağıyla yuvarlak keselim
  8. Ortasına bir yemek kaşığı patates koyup, uç kısımlarını büzdürerek toplayalım, kürdanla tutturalım
  9. Kalan harcı üzerine ve kenarlarına sürelim
  10. Susam çörek otu serpelim
  11. 200 derecelik fırında yaklaşık15-20 dakika pişirelim
Afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Borekler citir citir gorunuyor, ellerine saglik Belgin abla :)

Related Posts with Thumbnails