Dün akşam iftara misafirimiz vardı.. Biraz ilavelerle aşağıdaki menüyü oluşturdum
Sizlere fikir olması açısından yazayım:
Fırında ızgara tavuk kanat /elma dilim patates
Patlıcan oturtma
Çoban salata
İftariyelikler
İftar sonrası çayın yanına:
İngiliz keki
Patatesli büzme börek
Diğer tarifleri de yavaş yavaş ekleyeceğim.
Büzgülü böreğin hem sunumu hoş; hem de lezzeti..Misafirlerinizin ve ev halkının beğenilerini garanti edebilirsiniz :)
PATATESLİ BÜZME BÖREK TARİFİ
malzemeler:
- 4 adet yufka
- Çörek otu, susam
Sosu:
- 1 ajda bardak sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
İçine:
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- tuz, karabiber
PATATESLİ BÜZME BÖREK nasıl yapılır?
- Önce iç harcını hazırlayalım.Soğanı incecik doğrayıp yağda yumuşayana kadar soteleyelim
- Haşlanmış ve ezilmiş/rendelenmiş patatesleri üzerine ekleyip iyice karıştıralım
- Tuz karabiber serpelim; 3-5 dakika karıştırarak pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım
- İç harç malzemelerini iyice çırpalım
- Yufkanın birini masa üzerine yayalım, harcından her yerine fırçayla sürelim
- İkinci kat yufkayı serip onu da aynı şekilde ıslatalım
- Küçük bir tencere kapağıyla yuvarlak keselim
- Ortasına bir yemek kaşığı patates koyup, uç kısımlarını büzdürerek toplayalım, kürdanla tutturalım
- Kalan harcı üzerine ve kenarlarına sürelim
- Susam çörek otu serpelim
- 200 derecelik fırında yaklaşık15-20 dakika pişirelim
Afiyet olsun
1 yorum:
Borekler citir citir gorunuyor, ellerine saglik Belgin abla :)
Yorum Gönder