4 Temmuz 2014 Cuma

FIRINDA SOSLU KANAT IZGARA TARIFI

FIRINDA SOSLU KANAT IZGARA TARIFI
FIRINDA SOSLU KANAT IZGARA TARIFI

Ramazan ın ilk haftası bitti neredeyse. Allah hayırlısıyla sonuna ulaşmayı nasip etsin. Gerçekten zor bir ibadet. Rabbim kuvvetimizi artırsın. Bugün bizde herkesin çok sevdiği bir tarifi paylaşacağım sizlerle..Hem pratik hem leziz..Ama sorun organik tavuk bulmakta :( Son yıllarda mutfağımda oldukça azalan tavuklu yemekleri özlemişiz. Oğluşun talebi üzerine el mecbur yaptım, doyamadılar tabii ki :D
Geçelim tarifimize :

FIRINDA SOSLU KANAT IZGARA TARİFİ

malzemeler:
  • 1 kg kadar tavuk kanat
Sosu:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz-karabiber

FIRINDA SOSLU KANAT IZGARA nasıl yapılır?

  1. Sos malzemelerini iyice karıştıralım
  2. Yıkanıp süzülmüş tavukları bu sosla karıştıralım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletelim
  3. Yağlı kağıt üzerinde ya da direkt borcamda 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
**** Kalan sosunuza elma dilim patates dilimleyip birlikte ama ayrı bir kapta onu da pişirebilirsiniz..Hem sunumu hem lezzeti çok güzel oluyor..

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails