8 Haziran 2016 Çarşamba

NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI

NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI
 NOHUTLU KURU BAMYA TARIFI
Ramazan ın 3. gününden herkese merhaba..
Bugün pişirmesi kolay, yemesi lezzetli, sofralara keyif katacak güzel bir yemeğimiz var.
Yüksek bir kitle tarafından sevilmemesine rağmen ben yine de en azından bir kez olsun denemenizi öneririm.. 
Afiyetle...

NOHUTLU KURU BAMYA TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 dolu avuç kuru bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (yaklaşık)

Nohutlu Kuru Bamya Nasıl yapılır?

  1. Önden nohutları haşlayıp hazırda bekletelim
  2. Kuru bamyaları ipleriyle birlikte bol sıcak su ile 5 dk. kadar kaynatalım
  3. Suyunu süzüp iplerini çıkaralım
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kısık ateşte soğan diriliğini kaybedene kadar kavuralım
  5. Doğranmış sarımsağı ve salçayı ilave edelim
  6. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım
  7. Toz biberi ekleyip karıştıralım
  8. Suyunu ve bamyaları ilave edip bamyalar yumuşayana kadar pişirelim
  9. Son olarak nohutları, tuzunu ve nar ekşisini de ekleyip 5 dk. daha kaynatalım.

Afiyet olsun…


1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bamya en sevdiğim yemeklerden biridir hem çok sağlıklı hem de lezzetli sevgiler hayırlı ramazanlar

Related Posts with Thumbnails