14 Haziran 2016 Salı

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

Tatlı bir çörek tarifi de diyebiliriz aslında ...
Çok lezzetli, hafif, sahurda çayınıza çok güzel eşlik edecek nefis poğaçalar..
Buyurun yapımına geçelim.

ÇİKOLATALI POĞAÇA (Schoko Brötchen) TARİFİ

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı epey ılık süt(mutlaka)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
üzerine:
  • 1  yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

ÇİKOLATALI POĞAÇA nasıl yapılır?

  1. Bir kaseye mayayı, şekerin 1 tatlı kaşığı kadarını ve sütün birazını koyup karıştıralım
  2. Karıştırma kabına unumuzu koyalım ve ortasını açıp maya karışımını içine dökelim ve  üzerini kenarlara ittiğimiz un ile örtelim
  3. Üzerini örtüp 10 dakika köpürene kadar bekleyelim
  4. Kalan sütü, tuz, şeker, vanilya ve yumurtayı ilave edip biraz yoğuralım
  5. Tereyağını ekleyelim
  6. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor, gerekirse bir iki kaşık süt ilave edebilirsiniz
  7. İyice yoğurulup hamur pürüzsüz olduktan sonra çikolataları ekleyelim, özleştirelim
  8. Üzerini örtüp, iki kat hacime ulaşana kadar ılık bir yerde bekletelim
  9. 12 adet yuvarlak top yapıp tepsiye yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, tekrar üzerini örtüp yarım saat daha mayalandıralım
  10. Üzerine sütle çırptığımız yumurtayı sürelim ve 200 derece fırında üzeri (yaklaşık 20 dakika kadar) kızarana kadar kapağını açmadan pişirelim
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails