9 Kasım 2007 Cuma

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ Nefis bir pasta, tatlı ne derseniz deyin; erik tadı muhteşem yakışıyor...İlkay'cığımın geçen haftaki menüsünden sizinle paylaştığım ikinci tatlı...Beğeneceğinizden eminim.Deneyin pişman olmazsınız....

    ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

    malzemeler:

  • 1 paket etimek
  • 1 kase süt

          kreması:

  • 1 kg süt
  • 1/ su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya(Altını kapatınca ekliyoruz)
  • 50 gr tereyağı(veya 1 paket toz krem şanti)

          erik peltesi:

  • 1 kg erik(ya da kayısı)
  • 2/3 su bardağı toz şeker komposto
  • ilaveten 3 su bardağı erik suyu için 2 yemek kaşığı mısır nişastası

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

ERİKLİ KREMALI TATLI YAPILIŞI:


  1. Krema malzemelerini çırpıcı ile karıştırarak kaynatıp muhallebi yapıyoruz.
  2. 50 gr tereyağı ya da 1 paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz .
  3. Etimekleri süte batırıp borcama diziyoruz.Üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
  4. Diğer tarafta 1 kg erikten az sulu, bol şekerli bir komposto hazırlıyoruz.(Kayısı da güzel oluyor)
  5. Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
  6. {(Eğer)1,5 su bardağı erik suyunuz oldu ise 1 yemek kaşığı}
  7. 3 su bardağı erik suyuna 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyerek pişiriyoruz ve pelte yapıyoruz.
  8. Muhallebimiz soğuyunca pelteyi üzerine yayıyoruz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.


Afiyet olsun

LİMONLU KEK TARİFİ

LİMONLU KEK TARİFİ 
Harika bir limonlu kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.

LİMONLU KEK TARİFİ

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
LİMONLU KEK TARİFİ

LİMONLU KEK YAPILIŞI

  1. Yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde 5 dakika çırpalım.
  2. Süt, tereyağı, sıvıyağ, limon rendesi ve limon suyunu ekleyelim
  3. Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyelim, yumurtalı karışıma azar azar katıp bu kez tel çırpıcıyla karıştıralım
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı döküp, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK TARİFİ

BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK TARİFİ
Herkesin değişik alışkanlıkları vardır ya benim de böyle alışkanlıklarımdan biri , beğendiğim yazıları kesip kendime ait özel defterlerime yapıştırmaktır.

(Aşağıya resmini koydum:-) İşte böyle bir şey...)

Tarifler için ayrıdır; diğer konular için ayrıdır. Yıllardır aldığım dergileri saklasam herhalde çöp ev filan olurduk. İşte bu tarif defterimde hangi dergiden bilemiyorum ama yıllardır yaptığım ama göz kararı yaptığım beşamelli böreğimin tarifini görünce size bu ölçüleri vermeye karar verdim ama çok komik geldi ve yazarken beni güldürdü. Aşağıdaki ölçüleri görünce sanırım ne demek istediğimi anlayacaksınız. Neredeyse tüm ölçüler "buçuklu"...!?😍😂

Neden ki? Biraz ondan biraz bundan yerine bunu güvenerek uygulayabilirsiniz. Nefis nefis nefis bir börek...Ben iki yufkadan yaptım ve 8 adet börek bir saat içinde yok oldu resmen.

BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK

malzemeler:
  • 4 adet taze yufka
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1/2 bardak su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4,5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber

 BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK yapılışı:

  1. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayalım, didikleyelim.
  2. Diğer tarafta sıvıyağ ile unu pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Tavuk suyunu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak beşamel sos hazırlayalım.
  4. Ilınınca tuz, tavuk etleri ,1 adet yumurtayı ve karabiberi ekleyelim.
  5. Margarini eritip içine suyu koyalım.
  6. Yufkaları dörde bölelim ve ve sulandırılmış margarinle her tarafını yağlayalım.
  7. Beşamelli harcımızdan geniş tarafına yeterince koyup rulo yapalım ve kendi etrafında bu ruloyu saralım.
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip üzerine soğuk su sürelim.
  9. Yumurta sarısı da sürüp çörek otuyla 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.


Related Posts with Thumbnails