Herkesin değişik alışkanlıkları vardır ya benim de böyle alışkanlıklarımdan biri , beğendiğim yazıları kesip kendime ait özel defterlerime yapıştırmaktır.
(Aşağıya resmini koydum:-) İşte böyle bir şey...)
Neden ki? Biraz ondan biraz bundan yerine bunu güvenerek uygulayabilirsiniz. Nefis nefis nefis bir börek...Ben iki yufkadan yaptım ve 8 adet börek bir saat içinde yok oldu resmen.
BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK
malzemeler:
- 4 adet taze yufka
- 1 adet tavuk göğsü
- 1/2 bardak su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 4,5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
BEŞAMELLİ TAVUKLU BÖREK yapılışı:
- Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayalım, didikleyelim.
- Diğer tarafta sıvıyağ ile unu pembeleşene kadar kavuralım.
- Tavuk suyunu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak beşamel sos hazırlayalım.
- Ilınınca tuz, tavuk etleri ,1 adet yumurtayı ve karabiberi ekleyelim.
- Margarini eritip içine suyu koyalım.
- Yufkaları dörde bölelim ve ve sulandırılmış margarinle her tarafını yağlayalım.
- Beşamelli harcımızdan geniş tarafına yeterince koyup rulo yapalım ve kendi etrafında bu ruloyu saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip üzerine soğuk su sürelim.
- Yumurta sarısı da sürüp çörek otuyla 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder