ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ
malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 kase süt
kreması:
- 1 kg süt
- 1/ su bardağı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya(Altını kapatınca ekliyoruz)
- 50 gr tereyağı(veya 1 paket toz krem şanti)
erik peltesi:
- 1 kg erik(ya da kayısı)
- 2/3 su bardağı toz şeker komposto
- ilaveten 3 su bardağı erik suyu için 2 yemek kaşığı mısır nişastası
ERİKLİ KREMALI TATLI YAPILIŞI:
- Krema malzemelerini çırpıcı ile karıştırarak kaynatıp muhallebi yapıyoruz.
- 50 gr tereyağı ya da 1 paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz .
- Etimekleri süte batırıp borcama diziyoruz.Üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
- Diğer tarafta 1 kg erikten az sulu, bol şekerli bir komposto hazırlıyoruz.(Kayısı da güzel oluyor)
- Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
- {(Eğer)1,5 su bardağı erik suyunuz oldu ise 1 yemek kaşığı}
- 3 su bardağı erik suyuna 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyerek pişiriyoruz ve pelte yapıyoruz.
- Muhallebimiz soğuyunca pelteyi üzerine yayıyoruz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder