9 Kasım 2007 Cuma

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ Nefis bir pasta, tatlı ne derseniz deyin; erik tadı muhteşem yakışıyor...İlkay'cığımın geçen haftaki menüsünden sizinle paylaştığım ikinci tatlı...Beğeneceğinizden eminim.Deneyin pişman olmazsınız....

    ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

    malzemeler:

  • 1 paket etimek
  • 1 kase süt

          kreması:

  • 1 kg süt
  • 1/ su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya(Altını kapatınca ekliyoruz)
  • 50 gr tereyağı(veya 1 paket toz krem şanti)

          erik peltesi:

  • 1 kg erik(ya da kayısı)
  • 2/3 su bardağı toz şeker komposto
  • ilaveten 3 su bardağı erik suyu için 2 yemek kaşığı mısır nişastası

ERİKLİ KREMALI TATLI TARİFİ

ERİKLİ KREMALI TATLI YAPILIŞI:


  1. Krema malzemelerini çırpıcı ile karıştırarak kaynatıp muhallebi yapıyoruz.
  2. 50 gr tereyağı ya da 1 paket krem şanti ekleyip mixerle çırpıyoruz .
  3. Etimekleri süte batırıp borcama diziyoruz.Üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
  4. Diğer tarafta 1 kg erikten az sulu, bol şekerli bir komposto hazırlıyoruz.(Kayısı da güzel oluyor)
  5. Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
  6. {(Eğer)1,5 su bardağı erik suyunuz oldu ise 1 yemek kaşığı}
  7. 3 su bardağı erik suyuna 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyerek pişiriyoruz ve pelte yapıyoruz.
  8. Muhallebimiz soğuyunca pelteyi üzerine yayıyoruz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails