Harika bir limonlu kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.
LİMONLU KEK TARİFİ
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
LİMONLU KEK YAPILIŞI
- Yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde 5 dakika çırpalım.
- Süt, tereyağı, sıvıyağ, limon rendesi ve limon suyunu ekleyelim
- Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyelim, yumurtalı karışıma azar azar katıp bu kez tel çırpıcıyla karıştıralım
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı döküp, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder