9 Kasım 2007 Cuma

LİMONLU KEK TARİFİ

LİMONLU KEK TARİFİ 
Harika bir limonlu kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.

LİMONLU KEK TARİFİ

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
LİMONLU KEK TARİFİ

LİMONLU KEK YAPILIŞI

  1. Yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde 5 dakika çırpalım.
  2. Süt, tereyağı, sıvıyağ, limon rendesi ve limon suyunu ekleyelim
  3. Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyelim, yumurtalı karışıma azar azar katıp bu kez tel çırpıcıyla karıştıralım
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı döküp, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails