10 Eylül 2008 Çarşamba

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

malzemeler:

  • 150 gr kıyma
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık un (köftelere serpmek için)
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kase ev eriştesi
  • 1 kase haşlanmış nohut 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1, 5 litre kadar sıcak et suyu 
  • kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Terbiyesi:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

ERZİNCAN ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Kıyma, tuz ve karabiber ile köftelerimizi yoğurup misket toplar yapıyoruz, unladığımız tepsiye dizelim.
  2. İncecik kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağında soteleyelim.
  3. Daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar kızartalım
  4. Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi, haşlanmış nohutları ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
  5. Terbiye için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelen kadar çırpalım
  6. Yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ılıtalım, hem de sulandıralım.
  7. Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim 
  8. Tereyağı sıvıyağ karışımında naneyi bir kez fokurdatıp çorbamıza ekleyelim.
  9. son olarak tuz, karabiber ilave edip çorbamızı ocaktan alalım
Not:Pişmiş yoğurtlu çorbaya asla sıcak su dökmeyin yoğurdun çökmesine neden olur. Gerek duyulursa inceltmek için soğuk su uygundur.

Afiyet olsun

PASKALYA COREGI TARIFI

PASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFI
PASKALYA COREGI TARIFI

9 Eylül 2008 Salı

HUNKAR BEGENDİ VE SEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ



HUNKAR BEGENDİ VE SEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

Beğendi için:
Beşamel sos:


  • 4 adet patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
Et için:

  • 1/2 kg kuzu veya dana eti( şeritler halinde kesilmiş tercih edin)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber,kekik pul biber

HUNKAR BEGENDİ yapılışı:

Beşamel Sosun hazırlanması:

  1. Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyelim.
  2. Közlendikten sonra soyup ince doğrayalım.
  3. Un ve tereyağını kavuralım.
  4. Sütü azar azar ilave edelim, bir yandan sürekli karıştıralım.
  5. Tuzu,kaşar rendesini ve ezilmiş patlıcanları karıştıralım.
  6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alıp el blenderi ile homojen hale getirelim.
  7. Isınabilir bir kapta servis için muhafaza edelim.
Etin hazırlanması:
  1. Etleri düdüklü tencereye 2 kaşık zeytinyağı ile beraber koyalım ve yaklaşık 25-30 dakika pişirelim(Ben dana eti kullandığım için böyle yaptım.Eğer vaktiniz varsa tencerede özellikle de kuzu eti kısık ateşte suyunu çekene kadar daha güzel pişer)
  2. Ağzını açtıktan sonra varsa suyunu ocağı hızlandırıp çektirelim..
  3. Doğradığımız soğan, sarmısakları, biberleri ekleyip şöyle bir kavuralım.
  4. Minik doğranmış domateslerimizi ve salçamızı da ekleyip tuz ve karabiberini atıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Etleri bir borcama alalım.
  6. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyalım.
  7. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirelim.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

  • 1 ölçü pirinç(tuzlu suda 1/2 saat beklemiş ve nişastası iyice yıkanmış)
  • 2-3 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1,2 ölçü kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI yapılışı:


  1. Tercihen teflon yayvan bir tencerede yağı eritelim.
  2. Şehriyeleri ekleyip rengi kızarana kadar kavuralım
  3. Yıkanmış pirinçleri de ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
  4. Kaynar suyunu ekleyelim ve tuzunu atalım
  5. Üzeri göz göz olduğunda pilavımız pişmiştir.
  6. Bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails