- 150 gr kıyma
- tuz, karabiber
- 1 kaşık un (köftelere serpmek için)
- 1 adet soğan
- 1 küçük kase ev eriştesi
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1, 5 litre kadar sıcak et suyu
- kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı
Terbiyesi:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
ERZİNCAN ÇORBASI nasıl yapılır?
- Kıyma, tuz ve karabiber ile köftelerimizi yoğurup misket toplar yapıyoruz, unladığımız tepsiye dizelim.
- İncecik kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağında soteleyelim.
- Daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar kızartalım
- Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi, haşlanmış nohutları ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
- Terbiye için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelen kadar çırpalım
- Yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ılıtalım, hem de sulandıralım.
- Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim
- Tereyağı sıvıyağ karışımında naneyi bir kez fokurdatıp çorbamıza ekleyelim.
- son olarak tuz, karabiber ilave edip çorbamızı ocaktan alalım
Afiyet olsun
1 yorum:
ismini çok duyduğum, ama bir türlü deneyip tadına bakmaya fırsat bulamadığım bir çorba.. iftarda da çorbasız olmadığına göre, bu sefer yapmak şart oldu. :)ellerine sağlık canım. bereketli iftarlar diliyorum. sevgiler...
Yorum Gönder