10 Eylül 2008 Çarşamba

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ

ERZİNCAN ÇORBASI TARİFİ(yoğurtlu)

malzemeler:

  • 150 gr kıyma
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık un (köftelere serpmek için)
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kase ev eriştesi
  • 1 kase haşlanmış nohut 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1, 5 litre kadar sıcak et suyu 
  • kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Terbiyesi:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

ERZİNCAN ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Kıyma, tuz ve karabiber ile köftelerimizi yoğurup misket toplar yapıyoruz, unladığımız tepsiye dizelim.
  2. İncecik kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağında soteleyelim.
  3. Daha sonra köfteleri de ekleyip 3-4 dakika köftelerin rengi dönene kadar kızartalım
  4. Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi, haşlanmış nohutları ekleyip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
  5. Terbiye için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelen kadar çırpalım
  6. Yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ılıtalım, hem de sulandıralım.
  7. Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekleyelim 
  8. Tereyağı sıvıyağ karışımında naneyi bir kez fokurdatıp çorbamıza ekleyelim.
  9. son olarak tuz, karabiber ilave edip çorbamızı ocaktan alalım
Not:Pişmiş yoğurtlu çorbaya asla sıcak su dökmeyin yoğurdun çökmesine neden olur. Gerek duyulursa inceltmek için soğuk su uygundur.

Afiyet olsun

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

ismini çok duyduğum, ama bir türlü deneyip tadına bakmaya fırsat bulamadığım bir çorba.. iftarda da çorbasız olmadığına göre, bu sefer yapmak şart oldu. :)ellerine sağlık canım. bereketli iftarlar diliyorum. sevgiler...

Related Posts with Thumbnails