HUNKAR BEGENDİ VE SEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
Beğendi için:
Beşamel sos:
- 4 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
Et için:
- 1/2 kg kuzu veya dana eti( şeritler halinde kesilmiş tercih edin)
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2-3 adet biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber,kekik pul biber
HUNKAR BEGENDİ yapılışı:
Beşamel Sosun hazırlanması:
- Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyelim.
- Közlendikten sonra soyup ince doğrayalım.
- Un ve tereyağını kavuralım.
- Sütü azar azar ilave edelim, bir yandan sürekli karıştıralım.
- Tuzu,kaşar rendesini ve ezilmiş patlıcanları karıştıralım.
- Tüm karışımı çukur bir tabağa alıp el blenderi ile homojen hale getirelim.
- Isınabilir bir kapta servis için muhafaza edelim.
Etin hazırlanması:
- Etleri düdüklü tencereye 2 kaşık zeytinyağı ile beraber koyalım ve yaklaşık 25-30 dakika pişirelim(Ben dana eti kullandığım için böyle yaptım.Eğer vaktiniz varsa tencerede özellikle de kuzu eti kısık ateşte suyunu çekene kadar daha güzel pişer)
- Ağzını açtıktan sonra varsa suyunu ocağı hızlandırıp çektirelim..
- Doğradığımız soğan, sarmısakları, biberleri ekleyip şöyle bir kavuralım.
- Minik doğranmış domateslerimizi ve salçamızı da ekleyip tuz ve karabiberini atıp 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
- Etleri bir borcama alalım.
- Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyalım.
- Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirelim.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
- 1 ölçü pirinç(tuzlu suda 1/2 saat beklemiş ve nişastası iyice yıkanmış)
- 2-3 kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1,2 ölçü kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI yapılışı:
- Tercihen teflon yayvan bir tencerede yağı eritelim.
- Şehriyeleri ekleyip rengi kızarana kadar kavuralım
- Yıkanmış pirinçleri de ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
- Kaynar suyunu ekleyelim ve tuzunu atalım
- Üzeri göz göz olduğunda pilavımız pişmiştir.
- Bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun
1 yorum:
BUGÜN HANGİ BLOĞA GİTSEM EN SEVDİĞİM YEMEKLERLE KARŞILAŞIYORUM. İŞTE ONLARDAN BİRİ DE BURADA, YE BENİ YE BENİ DİYE BANA BAKIYOR. :)))) NEFİSS GÖRÜNÜYOR CANIM. ELLERİNE SAĞLIK. SAĞLIKLI, HUZURLU VE BEREKETLİ BİR GÜN DİLİYORUM. SEVGİLER....
Yorum Gönder