10 Eylül 2008 Çarşamba

PASKALYA COREGI TARIFI

PASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFIPASKALYA COREGI TARIFI
PASKALYA COREGI TARIFI


PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 3 adet yumurta(birinin sarısı yüzüne)
  • 1 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
  • 125 gr yumuşak tereyağı (veya 1/2 su bardağı sıvı yağ)
  • 1 yemek kaşığı taze mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)
Üzeri için:
  • file fındık veya badem

PASKALYA ÇÖREĞİ nasıl yapılır?

  1. Ilık süt içine mayayı, şekeri koyup kabarmasını bekleyelim
  2. Unu hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştıralım. 
  3. Unu karışıma yavaş yavaş ilave edip 7-8 dakika kadar yoğuralım. 
  4. Hamurumuz kulak memesinden birazcık daha yumuşak olmalı.
  5. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletelim.
  6.  MAyası gelen hamuru 2 ya da 3 eşit bezeye ayıralım. 
  7. Her bir bezeyi  tekrar üç eşit parçaya ayırıp iki elimizle yuvarlayarak, gerektikçe un kullanarak, 40 cm lik 3 tane uçları ince ortaları şişkin uzun rulolar yapalım.
  8. 3 ruloyu resimdeki gibi  saç örgüsü yapalım. 
  9. İki ucunu birleştirip hamurun altına doğru kıvıralım ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirelim. 
  10.  Diğer bezeleri de aynı şekilde örüp 45 dakika, ılık bir yerde bekletip tekrar mayalandıralım.
  11. Çöreklerin üstüne iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürelim ve file fındık veya badem ile süsleyelim. 
  12. Önceden ısıtılmış 190° C fırında üstü iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails