20 Şubat 2009 Cuma

TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ

TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ
TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ
Çok güzel, çok lezzetli, çok da besleyici bir kek.."Kan yapar" desem yalan olur mu acaba? HAni pekmez var ya içinde o açıdan yani.!! Bu güzel tarifi sevgili Nurcan da görüp (yenitadlar.blogcu.com) epey önce denemiştim...Sizlere de kesinlikle denemenizi öneririm..Ben bir iki değişiklik yapıp bizim damak tadımıza uyarladım ..Size de orjinal tarif ve diğer güzel tarifleri için sevgili Nurcan a uğramanızı tavsiye ederim.Çok teşekkürler canım:))

TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ

malzemeler:


  • 2 adet yumurta( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pekmez(bir parmak eksik)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı (veya 1 çay bardağı sıvıyağ )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • una bulanmış bir avuç kuru üzüm
  • elenmis un(kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip eleyin)
  • Üzerine susam( veya tahin gezdirin)

TAHİN PEKMEZLİ KEK yapılışı:


  1. Yumurtaları şekerle iyice çırpalım
  2. Tahin , pekmez ve yağları ekleyip söndürmeden kaşıkla hafifçe karıştıralım
  3. Unlu karışımı ve üzümleri de ekleyelim
  4. Yağlanmış kalıbımıza döküp üzerini susam ve cevizle süsleyelim(ya da tahin gezdirip kürdanla şekil verelim)
  5. 175 derecede ısınmış fırında pişirelim
Afiyet olsun

16 Şubat 2009 Pazartesi

CAPPUCİNO AROMALI KÜLAH TARİFİ

CAPPUCİNO AROMALI KÜLAH CAPPUCİNO AROMALI KÜLAHCAPPUCİNO AROMALI KÜLAH
Mükemmel bir lezzet , kesinlikle tavsiye edeceğim tariflerden birisi ...Hem de kolay:) Her zamanki gibi..Ya da ben kolaylaştırıyorum sanırım...Biraz da öyle olmalı bence, artık zaman yetmiyor hayatı her şeyiyle tadını çıkararak yaşayabilmek veya her şeye yetişebilmek için biliyorsunuz..Büyük şehrin hengamesi ya da ulaşımdan dolayı ciddi zaman kayıpları ya da yaşamımıza modern çağın entegre ettiklerine uyum sağlayabilmek cidden kolay değil...
Her şeyi yapayım istiyorsunuz ama hep bir şeyler de bir kenarda bekliyor oluyor...Planlanmış ama bir türlü sırası gelmeyen ertelenen işlerle doluyoruz ondan sonra...
Ya da ben böyle biriyim; tembel kesinlikle değilim ama nedir , nedendir filozof değilim; inanın bilemiyorum..Sadece hep bir yerlere koşturuyorum, hep yapacak bir şeyler var çünkü...! Durdum !
Niye? Eee şükretmek lazım değil mi? Haddimizi bileceğiz tabii ki:)
İşte böyleyken çok vakit alan ve uzun uzadıya beni mutfakta oyalayan tariflere artık fazla vakit ayıramıyorum doğrusu...Hem lezzetli olsun hem de kolay olsun istiyorum. :) İşte bu tarif tam da böyle bir şey işte..

Neyse uzatmayım daha fazla da ,tarifimize geçelim artık değil mi?

CAPPUCİNO AROMALI KÜLAH TARİFİ

malzemeler:

Hamuru :

  • 1 yumurta,
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • 100 gr oda ısısında tereyağı,
  • 2 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı su

Krema malzemesi:

  • 1 paket Dr Qetker cappucino aromalı cremole(tarifine göre hazırlanacak)

Süslemek için:

  • Damla çikolata ve toz fıstık

CAPPUCİNO AROMALI KÜLAH nasıl yapılır?

  1. Hamur malzemelerini sırasına göre ekleyerek yoğurup yarım saat dinlendirelim
  2. Krema için sütü ve cremoleyi karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  3. Pişen muhallebiyi kenara alıp ara sıra karıştırarak soğutalım.
  4. Hamurumuzu saracağımız, metal külahları margarin ile güzelce yağlayalım. ( İyi yağlanmayan külahlar hamura yapışır ve hamur kolayca ayrılamaz )
  5. Hamurdan parçalar alarak merdane yardımı ile açalım ve külahı hamurun kenarına koyup saralım , tam sarınca makas veya bıçakla keselim
  6. Yalnız sararken külahların üst kısımlarında biraz boşluk kalmasına özen gösterelim. Sonradan pişen kurabiyeleri çıkarırken açıkta kalan bu metal kısımdan çekip çıkaracağız.
  7. Sardığımız külahları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek fırına verelim, yaklaşık
  8. 10-12 dakika piştikten sonra, çok kızarmadan fırından çıkaralım ve iyice soğutalım.( Bu ölçülerden yaklaşık 15 adet külah çıkıyor.Benim 10 adet külahım var..o yüzden kalanı dergi kağıdı ile yaptım..sizlere de göstermek için resmini çektim bu şekilde)
  9. İyice soğuyan külahlarımızı, açıkta kalan metalden tutarak ve çok hafif burgu şeklinde döndererek kurabiyelerden ayıralım.
  10. Soğuyan kremamızı kaşıkla veya sıkma torbasına doldurarak, külahlarımızın içine iyice dolduralım.
  11. Külahların ağız kısmında kalan kremalarını çekilmiş antep fıstığı ve damla çikolatasına batıralım..
  12. Üzerine pudra şekeri eleyelim..


Afiyet olsun.

15 Şubat 2009 Pazar

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI TARİFİ

http://sefertasim.blogspot.com

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 150 gr yağlı dolmalık kıyma(yaptırabilirseniz bıçak kıyması daha lezzetli olur)
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8 kuru patlıcan,8 kuru kırmızı biber
  • 8 kuru kabak( haylan kabağı)
  • 1 limonun suyu(varsa 1-2 yemek kaşığı koruk ekşisi veya suyu)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı su

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI yapılışı:

  1. Her bir sebzeyi ayrı ayrı fazla ezilmeden haşlayalım, biberleri suyunu bir kaç kez değiştirelim (şişmesini sağlayalım) sonra süzgece alalım
  2. Diğer tarafta kıyma,pirinç , domates, biber salçası,tuz, karabiber, kırmızı biber ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayalım
  3. Kurulukların içini dolduralım, ağız kısmını bastırarak kapatalım
  4. Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırasıyla dizelim.
  5. Su ve limon suyunu ilave edelim
  6. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık bir saat pişirelim

Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails