15 Şubat 2009 Pazar

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI TARİFİ

http://sefertasim.blogspot.com

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 150 gr yağlı dolmalık kıyma(yaptırabilirseniz bıçak kıyması daha lezzetli olur)
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8 kuru patlıcan,8 kuru kırmızı biber
  • 8 kuru kabak( haylan kabağı)
  • 1 limonun suyu(varsa 1-2 yemek kaşığı koruk ekşisi veya suyu)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı su

ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI yapılışı:

  1. Her bir sebzeyi ayrı ayrı fazla ezilmeden haşlayalım, biberleri suyunu bir kaç kez değiştirelim (şişmesini sağlayalım) sonra süzgece alalım
  2. Diğer tarafta kıyma,pirinç , domates, biber salçası,tuz, karabiber, kırmızı biber ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayalım
  3. Kurulukların içini dolduralım, ağız kısmını bastırarak kapatalım
  4. Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırasıyla dizelim.
  5. Su ve limon suyunu ilave edelim
  6. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık bir saat pişirelim

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails