27 Eylül 2007 Perşembe

KATIKLI DOLMA TARİFİ - BİTLİS

KATIKLI DOLMA-BİTLİS
 Yazdan kalma yöresel nefis bir lezzet...Sevgili arkadaşım Fazilet bizim için yapmıştı, ben de sizin için görüntüledim.Bu lezzeti kaçırmayın derim. Biz yedik hadi siz de deneyin, pişman olmazsınız.

KATIKLI DOLMA TARİFİ-BİTLİS

Malzemeler:
  • 1 ölçü (kase) kıyma
  • 1 ölçü  ince bulgur(yıkanmış)
  • 1 soğan rendesi
  • 2-3 yeşil biber(ince doğranmış)
  • tuz,
  • varsa reyhan
Üzerine:
KATIKLI DOLMA-BİTLİS
KATIKLI DOLMA nın yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi  iyice yoğuralım. 
  2. Küçük ince kabakları oyup, 2 parmak kalınlığında dilimleyelim.
  3. İç malzemeyi resimdeki gibi dolduralım ve tenceremize dizelim.
  4. Yeterince tuz atılmış suda yumuşayana kadar  haşlayalım.
  5. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu hazırlayıp, üzerine nane serperek servis yapalım.
  6. Sos için 2 kaşık salçayı biraz yağda hafif çevirip, az sulandırıp 3-4 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.


ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ

ELMALI MUHALLEBİ


    ELMALI MUHALLEBİ

    ELMALI MUHALLEBİ

    Altında elma püresi, üzerinde nefis krema...Eminim bu lezzeti seveceksiniz 
    ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
    Malzemeler:
    • 5 adet rendelenmiş elma
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1/2 çay bardağı kadar su
    • 1/2 limon suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    1. Elmaları, şekeri, limonu suyunu çekip elmalar pişene kadar pişirelim
    2. Nişasta ile suyu karıştırıp elmalara ekleyelim ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim ve altını kapatıp kuplara yerleştirelim
    Muhallebisi:
    • 750 ml süt 
    • 3/4 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket vanilya

    ELMALI MUHALLEBİ nin yapılışı:

    1. Tereyağı ve vanilya hariç malzemelerİ karıştırarak pişirilip muhallebi yapalım
    2. İnerken vanilya ve tereyağını ilave edelim ve mixerle 5 dakika çırpalım 
    3. Elmaların üzerine ekleyelim.
    4. Süsleyerek servis yapalım.

    Afiyet olsun.

    12 Eylül 2007 Çarşamba

    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ PASTASI TARİFİ

    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ  PASTASI

    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ 


    Çok acele pratik bir pasta yapmaya yeltendim.. Evde olan malzemelerle kolay, lezzetli ve hafif  bu pasta ortaya çıktı.

    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ PASTASI TARİFİ

    Malzemeler:
    • bir paket kedi dili(hepsini kullanmadım)
    • 3/4 su bardağı reçelli/ballı su
    Krema:
    • 1/2 lt süt
    • 2 kaşık un
    • 4 kaşık şeker
    • Vanilya veya damla sakızı
    • 1 kaşık tereyağı
    Pelte:(dilerseniz hazır kullanın)
    • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 2 bardak meyve suyu (dilediğiniz)
    • 2 kaşık şeker
    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ PASTASI

    MEYVELİ KREMALI KEDİ DİLİ pastasının yapılışı:

    1. Süt , un , şeker ile kremamızı pişirelim, inerken vanilya ve margarini ekleyip, altını kapatıp 4-5 dakika mixerleyelim.
    2. Kedi dili bisküvilerimizi kabımıza dizelim.
    3. Üzerine tatlandırılmış suyumuzu gezdirelim
    4. Kremamızı düzgünce yayalım
    5. Üzerine zevkimize göre meyvelerimizi dizelim.(Mevsime göre elinizin altında ne varsa, ben şeftali ve kayısı kullandım)
    6. Pelte malzemelerini bir taşım kaynatıp karıştırarak ılıtalım ve meyvelerimizin üzerine gezdirelim
    7. Buzdolabında bir iki saat soğutarak servis yapalım 
    Afiyet olsun


    Related Posts with Thumbnails