27 Eylül 2007 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ

ELMALI MUHALLEBİ


    ELMALI MUHALLEBİ

    ELMALI MUHALLEBİ

    Altında elma püresi, üzerinde nefis krema...Eminim bu lezzeti seveceksiniz 
    ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
    Malzemeler:
    • 5 adet rendelenmiş elma
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1/2 çay bardağı kadar su
    • 1/2 limon suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    1. Elmaları, şekeri, limonu suyunu çekip elmalar pişene kadar pişirelim
    2. Nişasta ile suyu karıştırıp elmalara ekleyelim ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim ve altını kapatıp kuplara yerleştirelim
    Muhallebisi:
    • 750 ml süt 
    • 3/4 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket vanilya

    ELMALI MUHALLEBİ nin yapılışı:

    1. Tereyağı ve vanilya hariç malzemelerİ karıştırarak pişirilip muhallebi yapalım
    2. İnerken vanilya ve tereyağını ilave edelim ve mixerle 5 dakika çırpalım 
    3. Elmaların üzerine ekleyelim.
    4. Süsleyerek servis yapalım.

    Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Related Posts with Thumbnails